Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή Καμπάνια για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στη δράση #EUBeachCleanup με τα προγράμματα Europe Direct Piraeus & BluAct και Destination Piraeus 

|> Ο Δήμος Πειραιά, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Europe Direct Piraeus & BluAct, και το Destination Piraeus μετέχουν στην Ευρωπαϊκή καμπάνια #Eu_Beach_Cleanup και το Σάββατο 16/9, στις 10:30 οργανώνεται καθαρισμός στον Όρμο της Αφροδίτης της Πειραϊκής, όπου θα συμμετάσχουν και ομάδες εθελοντών.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για καθαρές ακτές, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. 

Κουκλοθέατρο, παιδικά εργαστήρια και βεβαίως τα αγαπημένα σε όλους μας Στρουμφάκια -πρεσβευτές της καμπάνιας #Eu_Beach_cleanup- θα είναι εκεί για να μάθουν στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ακτών μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τη δράση συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού και η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος Πειραιά είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένης στρατηγικής για τη ‘’Γαλάζια Οικονομία’’, τοποθετώντας τη θάλασσα στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη της πόλης, με ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.

Η καμπάνια ‘’Eu Beach Cleanup’’ είναι μια δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Act Now και τα «μπλε φιλαράκια» μας, τα Στρουμφάκια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: