Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παράδοση υγειονομικού υλικού στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ από την Περιφέρεια

ΑΤΤΙΚΗ στις 11/06/2023

Πατούλης: «Στόχος μας να μπορεί με επάρκεια να ανταποκριθεί στο σημαντικό έργο για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών»

|> Την έμπρακτη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας για την ουσιαστική προσφορά της στην προστασία και ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την παράδοση εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ατομικών συλλογών Α’ βοηθειών στους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Στο πλαίσιο της τελετής η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απέδωσε συμβολικά στον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τιμητική πλακέτα, για την έως τώρα συνολική συνεισφορά του στο έργο της ΕΛ. ΑΣ.

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε τον συγκεκριμένο εξοπλισμό σε μια λιτή τελετή στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δ. Πάκος, τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης, ανώτατοι αξιωματικοί της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της ΟΠΚΕ.

Η προσφορά του απαραίτητου υλικού πρώτων βοηθειών μάχης, έγινε κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής προς την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και να εξοπλιστούν πλήρως οι ομάδες της ΟΠΚΕ, ώστε να μπορούν να παρέχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, έως την άφιξη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε και παρέδωσε στην ΟΠΚΕ, 40 ατομικές συλλογές πρώτων βοηθειών μάχης αξίας 200 ευρώ έκαστη, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα σε περιστατικά όπως τροχαία ατυχήματα, συμπλοκές κ.ά. καθώς επίσης κα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στις επιχειρήσεις που συνήθως λαμβάνουν μέρος όπως σε πυρκαγιές και  χιονοπτώσεις, απεγκλωβίζοντας πολίτες από τα σπίτια τους και διασώζοντας ανθρώπους σε δύσβατα σημεία.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο περιφερειάρχης Αττικής εξήρε το ρόλο των αστυνομικών στην εμπέδωση της ασφάλειας εκ μέρους των πολιτών, αναφέροντας ότι η ΟΠΚΕ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ελληνικής αστυνομίας, καθώς αναλαμβάνει και ανταποκρίνεται σε ιδιαίτερα κρίσιμες αποστολές.

Απάντηση