Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι δωρεάν θέσεις πάρκινγκ από τον Δήμο για χάρη του “Saint Paul”

Παραχωρούνται χώροι στάθμευσης στην Ελληνογαλλική Σχολή και ως… ανταπόδοση 10 θέσεις πάρκινγκ για τους κατοίκους της περιοχής!

|> Η υπόθεση με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιώς “Saint Paul”, η οποία έχει βάλει στόχο να της παραχωρηθούν από τον Δήμο, μεγάλος αριθμός θέσεων πάρκινγκ στις οδούς Χαρ. Τρικούπη και Κουντουριώτου -εις βάρος βέβαια των κατοίκων της επιβαρυμένης κεντρικής περιοχής- τείνει να έχει εξελίξεις.

Από τη μια βρίσκεται η Σχολή με την υποστηρικτική στάση του Δήμου Πειραιά και από την άλλη οι κάτοικοι της περιοχής, που βλέπουν ότι από τον Σεπτέμβριο, θα κάνουν… τάματα για να βρουν θέσεις στάθμευσης.

Απ’ ότι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, που δημοσιεύεται ολόκληρη παρακάτω, ο Δήμος Πειραιά έκανε μία αντισταθμιστική πρόταση, με την απόδοση 10 θέσεων πάρκινγκ σε κατοίκους της περιοχής με δημοτικά έξοδα!

Δηλαδή, μία πρόταση που είναι… κάπως, αφού ο Δήμος αφ’ ενός θα παραχωρεί θέσεις δωρεάν στη Σχολή και αφ’ ετέρου θα πληρώνει πάρκινγκ για τους κατοίκους, προκειμένου να εξυπηρετήσει το αίτημα της “Saint Paul”!

Τώρα, πού θα βρεθεί διαθέσιμος χώρος πάρκινγκ και με ποια προτεραιότητα θα καταλαμβάνονται οι θέσεις από τους κατοίκους, είναι θέμα… ερμηνείας! Και είναι τόσο σοβαρή αυτή η πρόταση, όσο σοβαρή θα ήταν και η πρόταση να παραχωρήσει η Σχολή -ως… αντισταθμιστικό όφελος- τον προαύλιο χώρο της! Λέμε τώρα…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πειραιά, αναφέρεται:

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά συμμετείχε στη συνάντηση για το θέμα στάθμευσης των σχολικών της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint Paul” μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου και συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , της Α’ Δημοτικής Κοινότητας και εκπρόσωποι της σχολής, χωρίς να γίνει η αυτοψία που είχε προαναγγελθεί.

Ο Δήμαρχος Πειραιά συνεχίζει να στηρίζει το αίτημα της σχολής για επιπλέον θέσεις στάθμευσης στην περιοχή και προχώρησε σε μια αντισταθμιστική πρόταση: Απόδοση 10 θέσεων πάρκινγκ σε κατοίκους της περιοχής με έξοδα του Δήμου. Πρακτικά ο Δήμος εξυπηρετεί μια εύπορη οικονομικά ιδιωτική επιχείρηση το ”Saint Paul” με δικά του έξοδα. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά θεωρεί ότι είναι μια γενικόλογη πρόταση με πολλά κενά. Πιο συγκεκριμένα δεν αναφέρθηκε ο τρόπος υλοποίησης της και διασφάλισης θέσεων στάθμευσης των κατοίκων στο μέλλον καθώς και το χρονικό διάστημα ισχύς της σύμβασης με το ιδιωτικό πάρκινγκ για το οποίο δεν γνωρίζουμε την τοποθεσία του και την απόσταση από την περιοχή. Με ποια αιτιολογία θα εκταμιεύονται χρήματα από το Ταμείο του Δήμου για να πληρώνεται το ιδιωτικό πάρκινγκ; Όλα αυτά δημιουργούν πολλαπλά ερωτηματικά στο κατά πόσο αυτή η πρόταση λειτουργεί προς όφελος των κατοίκων. Το γεγονός ότι πρόκειται το θέμα να ψηφιστεί δια περιφοράς που σημαίνει ότι δεν θα γίνει συζήτηση για να αναδειχθούν τα ενδεχόμενα υπέρ ή κατά μας κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η χρονική σύμπτωση της απαίτησης της σχολής για περισσότερες θέσεις στάθμευσης με το πρόσχημα του κινδύνου αποβίβασης επιβίβασης μαθητών παράλληλα με την πεζοδρόμηση της Χαριλάου Τρικούπη και Φιλελλήνων που θα μειώσει και άλλο τις θέσεις στάθμευσης, σύμφωνα με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη συζήτηση δυσαρεστήθηκαν από την προσπάθεια του προέδρου της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Νικήτα Γκόλφη να προσπαθήσει να αλλάξει στον «αέρα» την ομόφωνα ειλημμένη απόφαση συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής που είχε πάρει σε σχετική συνεδρίασή της η Α’ Δημοτική Κοινότητα.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά θα συνεχίζει να ενημερώνει τους κατοίκους που την στηρίζουν όλο και περισσότερο γιατί το μέλλον μιας βιώσιμης πόλης εξασφαλίζεται μόνο μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: