Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παιδικό Πανεπιστήμιο: Δράση για τους μαθητές Δημοτικού

ΑΤΤΙΚΗ στις 13/01/2020

Παροχές με τη… σέσουλα από τον Πατούλη για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια 

|> Δέσμη σημαντικών εξαγγελιών έκανε χθες ο Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Η μία είναι η ίδρυση Παιδικού Πανεπιστημίου, για την επαφή των μαθητών με τις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία, η άλλη για τις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις που θα προσφέρονται στις υπαλλήλους της Περιφέρειας, μία τρίτη η η κάρτα ελεύθερης μετακίνησης υπαλλήλων με  όλα τα μέσα μέσα μεταφοράς, ενώ η τέταρτη εξαγγελία αφορά την ομαδική ασφάλιση υγείας του προσωπικού της Περιφέρειας!

Όλα αυτά έγιναν γνωστά σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο “Royal Olympic” παρουσία δεκάδων παιδιών και πλήθους κόσμου, όπου ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής.

Στη γιορτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και ήταν έντονος ο ενθουσιασμός των παιδιών τα οποία είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να πάρουν δώρα.

Την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πατέρας Μάξιμος, εφημέριος του ΙΝ της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους υγεία, προκοπή και ευημερία για το νέο έτος και τους διαμήνυσε ότι θα είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας ενεργά και καθημερινά, την προσπάθεια τους να μπει η Αττική σε αναπτυξιακή τροχιά και να αλλάξει πρόσωπο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παιδικό Πανεπιστήμιο 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του που αφορά στη δράση “Παιδικό Πανεπιστήμιο”, η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2020. Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ. Σκοπός είναι η επαφή των μαθητών απ΄όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές άρχισα σήμερα Δευτέρα 13/1 και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μηνός. Δικαίωμα συμμετοχής, η οποία είναι δωρεάν, έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου της Περιφέρειας Αττικής.

Μαστογραφίες – τεστ Παπανικολάου

Επίσης ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως κατόπιν συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, όλες οι γυναίκες  που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι σύζυγοι των εργαζομένων, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.

Δωρεάν μετακίνηση – Ασφάλιση υγείας

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Αττικής αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του προσωπικού της Περιφέρειας τόνισε πως βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου πολύ σύντομα  να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης μετακίνησης με όλα τα ΜΜΜ, σε όλους τους εργαζόμενους όπως και να τους παρασχεθούν προγράμματα ομαδικής ασφάλισης υγείας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: