Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες Υγιεινής του Πειραιά από την Περιφέρεια

ΑΤΤΙΚΗ στις 12/01/2022

Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Αντωνάκου: Διευκολύνεται η κοινωνική επανένταξη πολλών ατόμων

|> Με απόφαση του pεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και υπό το συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και προέδρου του δ.σ. του Δικτύου Σταυρούλας Αντωνάκου (φωτό), ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες Υγιεινής, προς τους άστεγους και τους διαβιούντες σε συνθήκες αστεγίας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά, το οποίο λειτουργεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν καινούριος ρουχισμός (μπουφάν, εσώρουχα, κάλτσες κ.ά.), είδη υγιεινής, ενώ ολοκληρώθηκε και η προμήθεια τεσσάρων νέων στεγνωτηρίων.

>>> Όπως ανακοινώθηκε, βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι εντός του 2022 να λειτουργήσει στο Δίκτυο εθελοντικό κουρείο, ενώ διερευνώνται οι δυνατότητες παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών (ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση κ.ά.) καθώς και νομικής υποστήριξης και καθοδήγησης, προκειμένου τα άτομα αυτά να είναι σε θέση να αποκτήσουν δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ό,τι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία, σε συνεργασία και με τους επιστημονικούς συλλόγους του Πειραιά.

Επισημαίνεται πως το Δίκτυο παρέχει υπηρεσίες υλικής και ψυχολογικής στήριξης σε άστεγους, ανέργους, μετανάστες, αλλά και σε παιδιά που δεν έχουν στέγη και βρίσκονται στο δρόμο, με τις μηνιαίες επισκέψεις να πλησιάζουν τις χίλιες!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας παραμένει ο άνθρωπος και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των αναγκών ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη των κοινωνικών μας δομών, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά το οποίο επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο και δεσμευόμαστε πως το τρέχον έτος οι υπηρεσίες αυτές θα επεκταθούν, με στόχο αυτά τα άτομα να μη νιώθουν περιθωριοποιημένα αλλά έτοιμα να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία. Θα είμαστε δίπλα τους».

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου τονίζει:

«Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθημερινά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, άνθρωποι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και καθαρά ρούχα, αλλά και να δεχθούν υπηρεσίες που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους, καθώς ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους και διευκολύνεται η κοινωνική τους επανένταξη. Με την καθοδήγηση του περιφερειάρχη θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους».

Απάντηση