Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα στη γέφυρα Ροσινιόλ, λόγω βελτίωσης των οδικών υποδομών

ΑΤΤΙΚΗ στις 24/09/2022

Πατούλης: ‘’Οι εργασίες συντήρησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια’

|> Άρχισαν χθες Παρασκευή 23/9 οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου (γέφυρα Ροσινιόλ) στον Κηφισό. Οι εργασίες αφορούν στην άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας, την αποκατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων μέσω του οποίου αποχετεύονται τα ύδατα του καταστρώματος της γέφυρας και θα εκτελεστούν με το έργο ‘’Άρση επικινδυνοτήτων σε γέφυρες της Λ. Κηφισού, (Ανισόπεδος κόμβος Δυρραχίου και ανισόπεδος κόμβος Πίνδου)’’ προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν χωρίς διατάραξη της κυκλοφοριακής ροής σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων του οδικού δικτύου της Αττικής που χρησιμοποιούν καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, περισσότεροι από 120.000 οδηγοί.

Με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών και των παρεμβάσεων στον Κηφισό, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Οι εργασίες συντήρησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: