Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν στο “Αντώνης Τρίτσης” τα έργα βιοκλιματικού σχεδιασμού

ΑΤΤΙΚΗ στις 08/06/2021

Πατούλης: “Στόχος μας η Αττική να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια Υγείας και  ευζωίας. το Πάρκο θα μετεξελιχθεί σε πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο”

|> Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε χθες εορταστικές δράσεις. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κήρυξε την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

Τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οι παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Από το ποσό αυτό χρηματοδοτούνται και τα έργα στεγάνωσης τα οποία είναι προϋπολογισμού 829.410 ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής κατά τη διάρκεια της έναρξης των εκδηλώσεων «στόχος μας είναι η Αττική να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια Υγείας και ευζωίας. Σε ένα χρόνο από σήμερα το Πάρκο θα έχει μετεξελιχθεί σε ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής. Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργα και πράξεις. Σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη ενός μεγάλου έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργάζεται στενά με τη Διοίκηση του Ταμείου, με το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και με τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού προκειμένου να μετατραπεί το Πάρκο σε πρότυπο και ένα πόλο άθλησης, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα περιβαλλοντικά έργα, η βιοκλιματική ανάπλαση, η εξασφάλιση υδροδότησης από το Δήμο Ιλίου με 1000 κυβικά νερού ημερησίως και η ανάπλαση του θεάτρου, αποτελούν την απάντηση μας στην απραξία των προηγούμενων ετών».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τη γενική διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, τον πρόεδρο του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, τα μέλη του δ.σ. και τους εργαζόμενους για τη συστηματική δουλειά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους δημάρχους Ν. Ζενέτο και Σ. Τσίρμπα οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η συνεργασία τους είναι υποδειγματική και τα αποτελέσματά της είναι μετρήσιμα, τόσο σε θέματα που αφορούν στο πάρκο, όσο και γενικότερα στα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσιάστηκε και οπτικό υλικό με κεντρικό θέμα το νερό και την αξιοποίησή του στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του δ.σ. του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, οι δήμαρχοι, Ιλίου Ν. Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας, η executive director του οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών Π. Λαμπροπούλου, η συντονίστρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ελληνικής Ορθολογικής Ρ. Τρίγκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χ. Αλεξανδράτος, η γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης, Ανδριάννα Ζησιμάτου-Καλομοίρη,  ο αναπληρωτής της και μέλος τουδ.σ.  Γ. Γεωργακόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του δ.σ΄του Φορέα Μ. Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου Γ. Χαραλαμπόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Α. Τσιμογιάννης, Δ. Βασιλόπουλος, Γ. Φερεντίνος, Π. Μηλιώνης, Γ. Φραγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Σ. Ζωγραφάκης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι των Φορέων Κυκλικής Οικονομίας και Βιοοικονομίας που υποστήριξαν την εκδήλωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: