Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πειραιάς: Απαλλαγή τελών 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες

Ο Δήμος ανήγγειλε για ακόμη μία φορά μείωση ανταποδοτικών τελών για το 2024 κατά 2% σε όλες τις κατηγορίες

|> Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024, όπως και σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων της πόλης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες, με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ.

Η νέα αυτή μείωση εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική μείωση ανέρχεται στο 27% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών τα τελευταία 9 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής:

  • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό στα τ.μ. της οικίας.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την πολιτική των μειώσεων στα ανταποδοτικά τέλη, πάντα στο μέτρο της λογικής και των δυνατοτήτων του δήμου, προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τους Πειραιώτες, τα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες στην πόλη μας. Η νέα μείωση 2% για ακόμη μια χρονιά στα δημοτικά τέλη, είναι για εμάς μια αυτονόητη υποχρέωση, καθώς επιθυμία μας είναι να δώσουμε οικονομική «ανάσα» με σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών, φτάνοντας σε συνολική μείωση 27% τα τελευταία 9 χρόνια. Επιπλέον, για πρώτη φορά στον δήμο μας απαλλάσσονται κατά 50% μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία. Επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Πειραιωτών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες «αιχμής», όπως είναι η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός για να απολαμβάνουν οι δημότες αυτά για τα οποία πληρώνουν».

  • Ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης:

«Για εμάς παραμένει σταθερή επιλογή η συνεχόμενη μείωση και ελάφρυνση των Δημοτικών Τελών. Είναι αυτονόητο πως είμαστε δίπλα στους δημότες μας και τους παρέχουμε όσες περισσότερες απαλλαγές μπορούμε, δίνοντάς τους ανάσα στα οικονομικά τους. Για άλλη μια χρονιά προβαίνουμε σε επιπλέον μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες, φτάνοντας αθροιστικά το 27%, διατηρώντας και όλες τις προηγούμενες απαλλαγές. Μάλιστα αυτή την χρονιά προσθέτουμε και απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Οι δημότες να είναι σίγουροι πως και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εκείνους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: