Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περάστε κόσμε… σήμερα για τη Λαμπρή της Περιφέρειας στο πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

ΑΤΤΙΚΗ στις 16/04/2023

Ελληνικό Πάσχα με σούβλες, τραγούδια και χορούς με προσκεκλημένους όλους τους πολίτες – Το γλέντι αρχίζει στις 11 το πρωί!

|> Με μια μεγάλη παραδοσιακή εκδήλωση, ανοικτή σε όλους τους πολίτες, στο Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει ο Ελληνικό Πάσχα.

Η γιορτή θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα περιλαμβάνει ζωντανή ελληνική μουσική, παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και οπωσδήποτε το σούβλισμα του οβελία!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους! Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, ο φορέας του Μητροπολιτικού Πάρκου ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, οι Δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων Καματερού, ενώ συμμετέχουν οι δήμοι, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω.

Τους επισκέπτες θα υποδέχονται από νωρίς το πρωί οι ομάδες εθελοντών και εργαζομένων του Πάρκου, όπου θα υπάρχουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ τοπικοί σύλλογοι θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Στη σκηνή θα εναλλάσσονται γνωστά συναυλιακά σχήματα, όπως (αλφαβητικά): Κατσίγιαννη Κατερίνα, Κυρίτσης Αντώνης, Περυσινάκης Πάρις, Σκορδαλός Γιώργος, Τηγανούρια Ζωή, Φιλιππίδη Λευκοθέα, 3μελές γκρουπ με μουσικούς από τον Πόντο. Μουσικοί: Κοτσίνης Γιώργος, Κωνσταντίνου Θωμάς – λαούτο, Μαρινάκης Γιώργος – βιολί, Πλατάκης Μανούσος – κρουστά, 3μελές γκρουπ με μουσικούς από τον Πόντο (φωνή, λύρα, νταούλι), 5μελές γκρουπ μουσικών της Κατερίνας Κατσίγιαννη. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος θα είναι του Γιώργου Κοτσίνη.

Με αφορμή την πασχαλιάτικη εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δηλώνει:

«Καλούμε τους πολίτες να έρθουν να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στο πανέμορφο πάρκο της Αττικής μας. Σε μία μεγάλη γιορτή με πολύ κέφι, φαγητό, χορό και πλήθος εκπλήξεων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Πάρκου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές  για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτής της γιορτής. Ευχαριστώ επίσης τους δημάρχους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους, όσοι βοήθησαν με τις χορηγίες τους και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας στη διοργάνωση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Α. Τρίτσης’’ αποτελεί πλέον μία όαση πρασίνου και αναψυχής. Ένα χώρο συνάντησης και γιορτής με τους πολίτες. Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να γεμίζει τις καρδιές μας και να μας δείχνει το δρόμο για τη λύτρωση. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με χαρές και υγεία!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: