Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αττική συμφωνία για το άνοιγμα της “Θαλάσσιας Ιεράς Οδού”

ΑΤΤΙΚΗ στις 20/06/2021

Περιφέρεια ,επτά Δήμοι και ΟΛΕ συμμετέχουν ενεργά για την “Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”

|>Τη πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει και να βοηθήσει έμπρακτα στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της πολιτιστικής – τουριστικής διαδρομής της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αρμόδιους φορείς.

Στη συζήτηση που συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΟΛΕ) Απ. Καμαρινάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον κεντρικό πυρήνα της πρότασης και συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές για να καθοριστούν τα βήματα και οι τεχνικές διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρότασης από τον κ. Καμαρινάκη, διατύπωσε τη θετική θέση του για την υλοποίηση της πρότασης και επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συμβάλλει έμπρακτα την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής».

Η νέα θαλάσσια σύνδεση σχεδιάζεται με στόχο την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη των περιοχών της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα των Δήμων της θαλάσσιας διαδρομής από τον Πειραιά έως την Ελευσίνα.

Να επισημανθεί ότι από την πλευρά τους οι επτά Δήμοι της περιοχής, (Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Χαϊδαρίου, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας και Πειραιώς), σε αντίστοιχες συναντήσεις, έχουν εκφράσει τη θερμή τους υποστήριξη και την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία.

Η ιδέα της αναβίωσης της “Θαλάσσιας Ιεράς Οδού”, αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με την “Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: