Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη τελετή των Αγίων Θεοφανείων στον Πειραιά

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την λειτουργία στην Αγία Τριάδα και την ρίψη του Σταυρού μπροστά από τον Άγιο Σπυρίδωνα

|> Με επισημότητα και λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Πειραιά, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Στον Καθαγιασμό των Υδάτων, που έγινε μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και την την Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Στην τελετή παρέστη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος και την ‘’Ελληνική Λύση’’ η βουλευτής Β’ Πειραιά Σοφία Ασημακοπούλου.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, οι βουλευτές Α’ Πειραιά Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, οι βουλευτές Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, Τρύφων Αλεξιάδης και Ειρήνη Κασιμάτη.

Από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νήσων, περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακόμη παρευρέθηκαν: Πρέσβεις, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη δ.σ. φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους των στρατιωτικών Αρχών παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης κα ο εκπρόσωπος αρχηγού ΓΕΣ διοικητής ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Στη διάρκεια της τελετής του Καθαγιασμού των Υδάτων παιάνιζαν η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος και Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά. Και τον Σταυρό ανέσυραν από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Μετά την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, ο δήμαρχος Πειραιά, παρέθεσε δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στη συνέχεια μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής παρευρέθηκαν στον Καθαγιασμό των Υδάτων, στο Μικρολίμανο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: