Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική, ύψους 1 εκατ. ευρώ!

ΑΤΤΙΚΗ στις 26/06/2020

Πλείστα καλλιτεχνικά δρώμενα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού – Ελεύθερη η είσοδος για όλους!

|> Με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης του πολιτισμού και της στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID 19, με ταυτόχρονη όμως διασφάλιση της προάσπισης της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει ένα πλουραλιστικό και υψηλής ποιότητας πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, σε όλη την Αττική.

Το πλέγμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα σε όλη την Αττική και το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, ανακοινώθηκε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμα, οι οποίοι το επιμελήθηκαν, υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 15 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

«Με διάθεση σύνθεσης, ενότητας και κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων με τις τοπικές κοινωνίες, τις δημοτικές αρχές, καθώς και πολιτιστικούς φορείς, θα παρουσιάσουμε αυτό το καλοκαίρι, σε όλους τους πολίτες της Αττικής, πολιτιστικές εκδηλώσεις που διακρίνονται για την ποιότητα, αλλά και τον πλουραλισμό τους» επισήμανε κατά την αρχική του εισήγηση ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως ο σχεδιασμός του προγράμματος βασίστηκε σε 4 άξονες:

  • Στη σημασία ενίσχυσης της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής 
  • Στην ανάγκη στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας
  • Στη βούληση της Περιφέρειας για την παροχή πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας που θα αφήσουν ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα
  • Στην υψηλή προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση της Περιφέρειας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που απαιτούνται για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: