Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέχεια αντιδράσεων στο σ/ν για ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών

ΥΓΕΙΑ στις 28/02/2023

‘’Πνοή Αγάπης’’: Θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο

|> Δήλωση συμπαράστασης σε όσους έχουν αντιπαραταχθεί κατά του σχεδίου νόμου για τα παιδοογκολογικά τμήματα, κάνει η ‘’Πνοή Αγάπης’’* – ο σύλλογος των ‘’Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο & των Οικογενειών τους’’, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με μεγάλη κοινωνική παρουσία και έχει τιμηθεί με Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών (2018).

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

Ο Σύλλογος “Πνοή Αγάπης” στηρίζει τον αγώνα των γονιών παιδιών με καρκίνο, τα σωματεία τους και τους υγειονομικούς που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο νόμου, του Υπουργείου Υγείας που μετατρέπει τα παιδοογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Παίδων, (“Αγία Σοφία” και “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”) σε Ν.Π.Ι.Δ., ακυρώνοντας τα μέχρι σήμερα θετικά επιτεύγματα στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο.

Καλούμε τους αρμόδιους που σχεδίασαν αυτήν την Ιδιωτικοποίηση να αναλογισθούν τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή την μετατροπή.

Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι τα Ογκολογικά τμήματα όταν προκύπτουν ανάγκες όπως χειρουργεία, μονάδες εντατικής θεραπείας, αιμοδοσία, εργαστήρια κ.λ.π υποστηρίζονται από τα δύο Νοσοκομεία.

Η αυτοτέλεια αυτών των τμημάτων με την μετατροπή τους σε Ν.Π.Ι.Δ. και την παράδοσή τους σε Ιδιώτες, περιλαμβάνει την παραπομπή τους σε ιδιωτικές κλινικές ή ιδιώτες γιατρούς που θα καλούνται να έρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία και επι πληρωμή από τους γονείς, να πραγματοποιούν τις όποιες χειρουργικές ή άλλες πράξεις.

(*) “Πνοή Αγάπης” Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, τηλ. 210.6425958

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απάντηση