Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Πνοή Αγάπης’’… στην Εθνική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας

ΥΓΕΙΑ στις 18/04/2023

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και συνάντηση με τα μέλη του δ.σ. για τα σχέδια δράσης

|> Στην Εθνική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας, του υπουργείου Υγείας θα συμμετέχει ο σύλλογος ‘’Πνοή Αγάπης’’, μετά από πρόταση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ‘’Πνοής Αγάπης’’ στους Αμπελοκήπους και συζήτησε σχετικά με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το υ συλλόγου και όπως σημειώνει η πρόεδρος Λιάνα Θεολόγου έγινε ένα γόνιμος διάλογος και αναπτύχθηκαν τα σχέδια δράσης του συλλόγου, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ξενώνες της ‘’Πνοής Αγάπης’’.

Ποιά είναι η ‘’ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ’’

O Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους ‘’ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ’’ είχε ως βασικό όραμα τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να υποβληθούν σε θεραπείες, ως εξωτερικοί ασθενείς στα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Αττικής και δεν έχουν τη δυνατότητα στέγασης στην Αθήνα.

Το όραμα αυτό υλοποιήθηκε το 2013 και 2017 αντίστοιχα με τη δημιουργία των δυο ξενώνων ‘’Ιωάννης Δ. Κριτικός’’ και ‘’Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού’’, που αποτελούν πολύτιμες δωρεές της Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού, στη μνήμη του συζύγου της.

Οι δύο ξενώνες προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για την φιλοξενία και ανακούφιση των ασθενών και των φροντιστών τους και διαθέτουν προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η πρωτοπορία των δομών συνίσταται όχι μόνο στην στέγαση των ασθενών και των φροντιστών τους -κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας- αλλά και στην παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας μέσα από προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση και την ενδυνάμωση του ασθενούς και του φροντιστή του.

Σκοπός είναι να στηριχθεί ο κάθε ασθενής και συνοδός ως ολότητα και έτσι έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχα προγράμματα και ομάδες για την κάλυψη αυτών των αναγκών, με κύριο αντίκτυπο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Μεταξύ άλλων, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη Φροντίδα Ασθενών με Καρκίνο & των Φροντιστών τους”, για το οποίο στις 13 Δεκεμβρίου βραβεύτηκε η ‘’Πνοή Αγάπης’’ από την TEVA σε μία εξαιρετική εκδήλωση.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η ανακούφιση και υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους μέσω συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών και άλλων προσεγγίσεων για την ευεξία του ασθενούς και του φροντιστή του.

Συγκεκριμένα, στην “Πνοή Αγάπης” υλοποιούνται προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης ασθενών και των φροντιστών τους, όπως:

 • Ρεφλεξολογία
 • Εικαστική Ψυχοθεραπεία
 • Ρέικι
 • Ομάδα Χαλάρωσης και τεχνικές χαλάρωσης
 • Ομάδα Διαλογισμού
 • Συμβουλευτική
 • Διαχείριση Πένθους

Και μία δυναμική Ομάδα Δράσης Εθελοντών δραστηριοποιείται στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Άγιος Σάββας’’, που λειτουργεί για να εξυπηρετεί τον κάθε ασθενή ή επισκέπτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής στήριξης Ασθενών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους ‘’ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ’’, αποτελούν:

 • Πρόεδρος: Λιάνα Θεολόγου. Διευθύντρια Πληροφορικής. Εκπαιδευμένη Εθελόντρια στο πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού
 • Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Πισσάκας. Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος. Συντονιστής Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Νοσοκομείου ”Αλεξάνδρα”. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
 • Γεν. Γραμματέας: Μάνια Καπρίτσου. Προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Ν. Κούρκουλος “, Γ.Α.Ο.Ν.Α ‘’Ο  Άγιος Σάββας”. Πρόεδρος Ελληνικής Περιαναισθησιολογικής Νοσηλευτικής Εταιρείας (Ε.ΠΕ.ΝΟ.Ε.).
 • Ταμίας: Λιλίκα Βασιλάκου. Τέως Διευθύντρια Νοσηλευτικής Νοσοκομείου Παίδων. Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Περιφέρεια Αττικής.

ΜΕΛΗ

 • Αλέξανδρος Αρδαβάνης: Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής Γ.Α.Ο.Ν.Α ‘’Ο Άγιος Σάββας”. Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας “Καρκίνος: Εκπαίδευση, Έρευνα & Κλινική Πράξη”.
 • Βίκυ Καράκας: Οικιακά. Εθελοντικό έργο στο ‘Γ.Α.Ο.Ν.Α. ‘’Ο Άγιος Σάββας’’ και στην “Πνοή Αγάπης”.
 • Πένη Λιακοπούλου: Κοινωνική Λειτουργός, υπεύθυνη Ξενώνων “Ιωάννης Δ. Κριτικός” & “Ελισάβετ Φωτεινέλη Κριτικού”, της ‘’Πνοής Αγάπης’’.
 • Αναπληρωματικό Μέλος: Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Παθολόγος – Ογκολόγος, επιμελητής στο Γ.Α.Ο.Ν.Α “Ο Άγιος Σάββας”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: