Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υβριδικές… οι αρχαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

ΑΤΤΙΚΗ στις 10/01/2022

Ποιοι εξελέγησαν στο Προεδρείο του ΠΣ και μέλη Οικονομικής Επιτροπής – Πατούλης: “Όλοι μαζί,  χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς”

|> Με την εκλογή νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το 2022.

Κατά τη συνεδρίαση,  ο κ. Πατούλης ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Προεδρείο καθώς και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμβάλλουν, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των οργάνων του. Και επεσήμανε:

«Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια της θητείας μας να παράγουμε έργο σε νευραλγικούς τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ασφάλεια, τις υποδομές, την πράσινη οικονομία, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.  Προς αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, όλοι μαζί. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει μια Περιφέρεια Πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόληψη και η θωράκιση σε θέματα υγείας και ασφάλειας αποτελούν σταθερούς στόχους μας. Παράλληλα εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι υποδομές και τα προγράμματα που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής».

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην συνεδρίαση μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία το μέλος της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Χ. Θεοδωρόπουλος. Στην θέση του Αντιπροέδρου μετά την ολοκλήρωση της θητείας του  Θ. Σχινά,  εξελέγη μετά από πρόταση της παράταξης της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σ. Κοροβέσης. Στη θέση του Γραμματέα παραμένει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Σ. Αδαμόπουλος.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου Προεδρείου, υπερψήφισαν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα η «Νέα Αρχή για την Αττική», η «Δύναμη Ζωής» και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Για την εκλογή του Προέδρου Λευκό ψήφισε  η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, ενώ κατά ψήφησε η παράταξη «Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος» με επικεφαλής τον κ. Τζήμερο,  η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» με επικεφαλής τον Γ. Δημητρίου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Αβραμοπούλου. Απείχαν οι Παρατάξεις  «Ανυπόταχτη Αττική» με επικεφαλής την Μ. Τσίχλη, «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» με επικεφαλής τη Δ. Κουτσούμπα. Υπέρ ψήφισε η Παράταξη  «Ελληνική Αυγή». Υπέρ ψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Αγγελάκη, Αικ. Αδαμοπούλου.  Μ. Αναγνωστόπουλος, Π. Ασημακόπουλος, Β. Γιαννακόπουλος, Σ. Σμέρος και  Αθ. Βαθιώτης. Απείχαν ο Δ. Ανδρεάκος και Εμ. Αποστολόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και  καθώς και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων και όλους τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.  Ευχήθηκε καλή θητεία και το νέο έτος και επισήμανε ότι στόχος του είναι να επικρατήσουν οι αρχές της πολυφωνίας. «Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε δημοκρατικά, κάναμε θεσμικές παρεμβάσεις, συνεπικουρήσαμε το ΥΠΕΣ στην αντιμετώπιση δύσκολων και πρωτόγνωρων καταστάσεων και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής. Προχωράμε, με εργατικότητα και στοχοπροσήλωση» σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής πραγματοποιήθηκε με δια ζώσης ψηφοφορία. Σε σύνολο 101 Περιφερειακών Συμβούλων ψήφισαν  86 με έγκυρα ψηφοδέλτια 84. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι εξής:

 Νέα Αρχή για την Αττική

Τακτικά Μέλη

 • Αγγελόπουλος Γεώργιος
 • Αδαμοπούλου Γεωργία
 • Βλάχου Γεωργία
 • Κατσιγιάννης Αθανάσιος

Αναπληρωματικά

 • Γεωργόπουλος Γεώργιος
 • Βάρσου Μαργαρίτα
 • Λεονάρδου Πολυτίμη
 • Μελλάς Σταύρος

Δύναμη Ζωής

Τακτικοί

 • Βερελή Βάσω
 • Λογοθέτη Κατερίνα

Αναπληρωματικοί

 • Αγγέλης Σπύρος
 • Μπαλάφας Γιώργος

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής  

Τακτικός

 • Δ. Κατσικάρης.

Αναπληρωματικός

 • Ν. Ανδρουλακάκης

Λαϊκή Συσπείρωση  

 • Τημπλαλέξης Γρηγόριος 

Αναπληρωματικό

 • Βαλαβάνη Στυλιανή

Οικολογική Συμμαχία

Τακτικό Μέλος

 • Δημητρίου Γεώργιος

Αναπληρωματικό

 • Τατάγια Χριστίνα

Ως ανεξάρτητη εκλέγεται στην Επιτροπή η Δήμητρα Αγγελάκη.

Στη επιτροπή μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πατούλη θα συμμετέχουν οι Αντιπεριφερειάρχες Λ. Κοσμόπουλος και Β. Γιαννακόπουλος, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής θα αναπληρώνει ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Οι παρατάξεις «Ανυπόταχτη Αττική» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ», απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: