Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προετοιμασίες για την ευρωπαϊκή μεγάλη γιορτή “Ημέρες Θάλασσας”

Ο δήμος Πειραιά διοργανώνει στις 3031 Μαΐου τη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.
Για δύο ημέρες, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των γύρω πόλεων και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων την πόλη, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές, τους ανθρώπους, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά.

Με ένα πανόραμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 14 κεντρικά σημεία, οι «Ημέρες Θάλασσας» καλούν να… «Πάμε Πειραιά!». Με εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια διήμερη γιορτή στον Πειραιά.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καλωσορίζει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή κοινότητα και συγκεντρώνει τους φορείς χάραξης πολιτικής, με σκοπό το διάλογο και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ναυτιλίας. Η θάλασσα και οι ευκαιρίες που προσφέρει βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πειραιάς είναι η τιμώμενη πόλη για το 2015.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας περιλαμβάνει δύο άξονες. Σε πρώτο χρόνο θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο, έκθεση και μια σειρά από workshops στις 28 και 29 Μαΐου. Ο δεύτερος άξονας αφορά στις «Ημέρες Θάλασσας», που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στις 30 και 31 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, Πέτρος Κόκκαλης, θα βρίσκεται μαζί με το δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια στο «Κανάλι Ένα 90,4 FM», για έξι προγραμματισμένες εκπομπές, με αφορμή τη μεγάλη γιορτή “Ημέρες Θάλασσας“. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: