Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα αναμονή “απαντήσεων” από την Εισαγγελία…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 23/08/2020

Προ διερεύνηση 21 περιπτώσεις ψευδών ειδήσεων / αναρτήσεων κατά των μέτρων από τον ιό

|> Είκοσι μία περιπτώσεις “fake news” και παρότρυνσης για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας μετά από σχετική έρευνα της Αστυνομίας που έγινε κατόπιν καταγγελιών.

Συγκεκριμένα οι Αρχές αξιολογούν περιπτώσεις αναφορών σε ομάδες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, όπως και άλλες αναφορές στα social media που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

H σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρει:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.

Ειδικότερα: 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μία περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, χθες Σάββατο 22/8 είχαμε 264 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381. Διασωληνωμένοι είναι
31, με την διάμεση ηλικία τους 68 ετών. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 143. Έχουμε ακόμα 2 καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: