Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρωτοβουλίες της ΠΕ για το προσφυγικό ρεύμα που φθάνει στον Πειραιά

Πρωτοβουλίες για αναγκαίες συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία και τους τοπικούς φορείς, είναι ααποφασισμένη να προχωρήσει η  Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, προκειμένουν να αντιμετωπιστεί το θέμα του προσφυγικού ρεύματος, με όρους σεβασμού των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΕ Πειραιά, αναφέρεται:

Η χώρα μας υποδέχεται, τους τελευταίους μήνες, ένα μεγάλο προσφυγικό ρεύμα, κυρίως από τη Συρία, όπου εξελίσσεται ένας πρωτοφανούς βιαιότητας πόλεμος. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα αυτή για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Εικόνες που δοκιμάζουν τον ανθρωπισμό του δυτικού κόσμου ξεχειλίζουν καθημερινά από τις τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ. Οικογένειες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά, ταλαιπωρημένοι από την πολύμηνη περιπλάνηση, φτάνουν στην πατρίδα μας, σ’ ένα ακόμη σταθμό στη μακριά πορεία για να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους.

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρονται καθημερινά από τα νησιά χιλιάδες πρόσφυγες.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το βράδυ της Τρίτης πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφτασαν με δυο πλοία στον Πειραιά, ενώ πάνω από 30.000 έχουν αφιχθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το μεταναστευτικό δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας, δοκιμάζει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας. Μπροστά σ’ αυτό κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός είτε από μικροπολιτική σκοπιμότητα είτε από αδιαφορία. Κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται το πρόβλημα για να καλλιεργήσει την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Κανένας δεν μπορεί να παραμένει άπραγος στα προβλήματα που γεννά η κατάσταση αυτή. Πολλώ δε μάλλον ουδείς δικαιούται να χρησιμοποιήσει το δύσκολο αυτό θέμα για ψηφοθηρική χρήση. Είναι φανερό ότι οι υποδομές της χώρας δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν το οξύτατο αυτό φαινόμενο, που υπερβαίνει την Ελλάδα και αποκτά πανευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Είναι η στιγμή που όλοι, ο καθένας από τη θέση του, πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, να αναλάβουμε,  χωρίς υπεκφυγές, το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: