Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής “Γ. Παπασιδέρης” στη Σαλαμίνα

Πρόθεση είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να δώσει το έναυσμα για εξέλιξη και νέα πνοή στην παράδοση του τόπου μας

|> Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και την συνεργασία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα, διοργανώνεται στη Σαλαμίνα από σήμερα Παρασκευή 24/6 έως και την Κυριακή 26/6, το 1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας ΑττικήςΓιώργος Παπασιδέρης”.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη δημοτική μας μουσική, τιμώντας παράλληλα την μνήμη του εμβληματικού βάρδου του δημοτικού μας τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη.

Ο Γιώργος ΠαπασιδέρηςΠαπασίδερης) “σφράγισε” με την ιδιαίτερη φωνή και την προσωπικότητά του την ιστορία του δημοτικού τραγουδιού και θεωρείται σύμβολο πλέον για το νησί της Σαλαμίνας.

Η πρόθεση είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να δώσει το έναυσμα σε νέους καλλιτέχνες να ασχοληθούν, να εξελίξουν και να δώσουν νέα πνοή στην παράδοσή μας.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο Σάββατο στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων “Μίκης Θεοδωράκης”, ενώ την Κυριακή σ το Ευριπίδειο Θέατρο, όπου θα φιλοξενηθούν οι “Onirama”, που μεταξύ άλλων, επιφυλάσσουν στο κοινό μια μουσική αναφορά – τιμή στη δημοτική μουσική.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης σημείωσε σχετικά με τη διοργάνωση:

«Επιλέξαμε να δώσουμε το στίγμα της τοπικής αφετηρίας αυτού του Φεστιβάλ στη Σαλαμίνα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Γιώργο Παπασιδέρη και μέσω αυτής της επιλογής, στο δημοτικό τραγούδι του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Αττικής, αποτυπώνουμε στις επιλογές μας την αρχή ότι ο πολιτισμός μας φέρει ανεξίτηλα τα χρώματα της παράδοσης. Η πολιτιστική μας κληρονομιά σχηματίζει μια πλουσιότατη, ενιαία διαδρομή από τα βάθη της ιστορίας μας, που συνεχίζεται στο μέλλον και έχει να διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» ακόμη. Το εκτόπισμα της καλλιτεχνικής παραγωγής της πατρίδας μας υπερβαίνει τα χρονικά πλαίσια. Αισθανόμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας, η οποία παραμένει ζωντανή και μας συγκινεί, αλλά το ίδιο περήφανοι είμαστε και για τους σημερινούς μας καλλιτέχνες. Αυτή η λογική διέπει τη φετινή διοργάνωση και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το Φεστιβάλ και να μετάσχει στις εκδηλώσεις».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου, 20:30, Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων “Μίκης Θεοδωράκης”

  • Μουσικό Σχολείο Αθηνών
  • Μουσικό Ίδρυμα Παπασιδέρη
  • Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου
  • Χορευτική Ομάδα “Έρευνα” Δήμου Σαλαμίνας

Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:30, Θέατρο Σεληνίων

  • Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Αλίμου
  • Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση
  • Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου
  • Χορευτική Ομάδα “Έρευνα” Δήμου Σαλαμίνας

Κυριακή 26 Ιουνίου, 21:00, Ευριπίδειο Θέατρο

  • “Onirama”

> Η είσοδος όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: