Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση ενημέρωσης για καρκίνο τραχήλου της μήτρας

ΥΓΕΙΑ στις 15/12/2018

Σήμερα στις 18:00 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας 

|> Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 15/12 στις 6 μμ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η ημερίδα “Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας”, γίνεται με πρωτοβουλία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής καμπάνιας “Let’s ΠΑΠ” με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαικής Ομάδας Μελετών και Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA), υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, σε συνεργασία με το “Άγγιγμα Ζωής” της Leaseplan και την ευγενική χορηγία της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας “Aenorasis” που συμπληρώνει εφέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα βασικά και σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας της Εκστρατείας: η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας “Let’s ΠΑΠ” (www.letspap.gr) και το Virtual Reality Project “Let’s ΠΑΠ Κάντο για σένα”, καθώς και οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι και τα εργαλεία πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε επίπεδο μοριακής βιολογίας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η πρέσβης του “Let’s ΠΑΠ” Κλέλια Χαρίση ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμόο μαιευτήρας-γυναικολόγος – χειρουργός υποπλοίαρχος Λ.Σ Θεόδωρος Λιακάκος, ο ογκολόγος πύραρχος (ΠΣ) Νικόλαος Μαρασιώνης, ο γενικός διευθυντής της “Aenorasis” Γιώργος Αλεβιζόπουλος και η πρόεδρος του συλλόγου “Άγγιγμα Ζωής” Χριστίνα Νομικού.

Το πρόγραμμα

  • «Η ψυχιατρική προσέγγιση του γυναικολογικού καρκίνου» Γιώργος Χριστοδούλου, MD, PhD, FRCPsych, FICP, καθηγητής Ψυχιατρικής, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, τ. πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας.

  • «Νόσος και Πρόληψη του ΚΤΜ»: Μαρία Χαλάτση, marketing manager Diagnostics Department Aenorasis.

  • «Καρκίνος Τραχήλου μήτραςκαι σεξουαλική συμπεριφορά. Μετάβαση από τη δευτερογενή στην πρωτογενή πρόληψη». Mάντζαρης Γεώργιος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, αστυνομικός διευθυντής Υ.Γ, διευθυντής Γυναικολογικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ.

  • «Θετικό Τεστ παπ και πρωκτός: Και τώρα τι κάνω;» Δοντάς Ιωάννης, αστυνόμος Α/Α’( ΥΓ), διευθυντής Χειρουργικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ, χειρουργός-πρωκτολόγος.

  • «Παρουσίαση της δωρεάν εφαρμογής Let’s ΠΑΠ» Κωνσταντίνος Ψυχούλης, υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας “Aenorasis”.

  • «Παρουσίαση ενημερωτικής εκστρατείας “Let’s ΠΑΠ”για την πρόληψη του ΚΤΜ και του Virtual Reality Project»: Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος-πρέσβης “Let’s ΠΑΠ”

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με την ενεργή συμμετοχή του κοινού και οι νικήτριες θα κερδίσουν δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: