Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα το απόγευμα ο Πειραιάς ‘’υποδέχεται’’ την Ολυμπιακή Φλόγα

Έρχεται με πομπή από την Αρχαία Ολυμπία – Θα ακολουθήσουν λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις

|> Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται σήμερα ο Πειραιάς, την Τετάρτη 17 Απριλίου, που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για την πόλη, η οποία συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει το απόγευμα με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε), ερχόμενη από την Πελοπόννησο και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 19:08 από την πλατεία Ωρολογίου της Ακτής Μιαούλη.

Οι λαμπαδηδρόμοι από τον Πειραιά, που θα μεταφέρουν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης είναι οι:

  • Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά
  • Ηλίας Υφαντής-Παλαίμαχος Διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής
  • Σταυρούλα Αντωνάκου-Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-παγκόσμια πρωταθλήτρια
  • Αλεξάνδρα Σταματοπούλου-Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης
  • Νίκος Γέμελος-Πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης
  • Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert-Ιατρός γυναικολόγος, πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στην Λυών, ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας
  • Αθανάσιος Μπούτσης-Φοιτητής από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ
  • Σωτήρης Κάκιας-Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά είναι: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, Λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο.

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου ο δήμαρχος Πειραιά, θα ανάψει τον βωμό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών Σημαιών.

Θα ακολουθήσει χορευτική περφόρμανς ‘’The Olympic Cypher’’, σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη (προγραμματισμένη άφιξη 21:15).

Ο Πειραιάς όμως, θα έχει ακόμα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας…

Στις 27 Απριλίου και αφού η Φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το γαλλικό ιστιοφόρο ‘’Le Belem’’, προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Από τις 24/4 έως τις 26/4 το ‘’Le Belem’’, θα είναι επισκέψιμο για το κοινό και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την παρουσία του εμβληματικού γαλλικού ιστιοφόρου.

Επιπλέον, από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και της παρουσίας του γαλλικού ιστιοφόρου ‘’Le Belem’’ στον Πειραιά, η ‘’Piraeus Tower Α.Ε.’’ σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, θα φωταγωγήσει τον Πύργο Πειραιά στα χρώματα της γαλλικής Σημαίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: