Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μήνυμα Πατούλη για την Ημέρα κατά του Καπνίσματος

ΥΓΕΙΑ στις 31/05/2021

Σε συστράτευση μία ομάδα εφήβων εθελοντών που συμμετέχει σε μια σειρά δράσεων στην καμπάνια “14 λεπτά FairLife”

|> Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η σημερινή και ο περιφερειάρχης Αττικής χαιρέτησε με ένα μήνα, ενώ η “FairLife” συστρατεύεται με ομάδα εφήβων εθελοντών σε μια σειρά δράσεων κατά του καπνίσματος!

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης, που είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρει:

Η 31η Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, μας βρίσκει ζωντανούς και πιο αισιόδοξους για ένα υγιές μέλλον. Μετά από 15 μήνες δραματικής υγειονομικής κρίσης, οι αντοχές και η ψυχολογία μας έχουν δοκιμαστεί σκληρά. Συνάνθρωποί μας, σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο οι οποίοι μολυνθήκαν από τον Covid, πάσχιζαν για λίγο οξυγόνο για να δυναμώσουν το αναπνευστικό τους, για να σώσουν τους πνεύμονές τους για να μπορέσουν με τις δικές τους δυνάμεις να κερδίσουν την άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Η σημασία του αναπνευστικού συστήματος για τον ανθρώπινο οργανισμό στους μήνες της πανδημίας έγινε πλέον ανάγλυφη και εμφανής για κάθε πολίτη αυτού του κόσμου. Η φετινή παγκόσμια ημέρα, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη και την ευθύνη μας απέναντι στην προσωπική μας υγεία. Όλοι μας αισθανόμαστε ευγνώμονες που καταφέραμε να επιβιώσουμε. Οφείλουμε να αναλογιστούμε σοβαρά την βλαπτική συνήθεια του καπνίσματος. Για ένα πιο φωτεινό παρόν και μέλλον, για τη συνέχιση και διαφύλαξη της υγείας και της ζωής μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και το οξυγόνο που αναπνέουμε, ας δεσμευτούμε όλοι ότι θα διακόψουμε το κάπνισμα, ότι θα βοηθήσουμε τους οικείους μας, σε αυτή την κατεύθυνση, τους φίλους, τους συναδέλφους μας και όσους ακόμη υφίστανται την ισχυρή εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Ας απαλλάξουμε οριστικά τα σπίτια, τα γραφεία, τις πόλεις μας από τον καπνό. Πετώντας για πάντα το τσιγάρο. Αυτή την ώρα που η έξοδος από την Πανδημία είναι ορατή ας τιμήσουμε το «Δώρο της Ζωής» περισσότερο από ποτέ. Ας δεσμευτούμε να σταματήσουμε ό,τι καταστρέφει την υγεία μας και τη φυσική μας κατάσταση. Φέτος για πάντα δεσμευόμαστε και σταματάμε.

Εξ άλλου, “14 λεπτά FairLife” τιτλοφορείται η νέα καμπάνια της “FairLife”, που είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, παρουσιάζει το video “14 λεπτά FairLife- από νέους για νέους”, την πρώτη μιας σειράς δράσεων της καμπάνιας κατά του καπνίσματος, σε συνεργασία με ομάδα εφήβων εθελοντών σε σχολεία και χώρους για νέους, με πρεσβευτές της ιδέας να είναι τα ίδια τα παιδιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: