Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κολυμπάμε για τη ζωή” και για τη μεγάλη μάχη κατά της επάρατου

ΥΓΕΙΑ στις 25/05/2021

Σκυταλοδρομία κολύμβησης για την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” στις “Ημέρες Θάλασσας”

 |> Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν, για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», σκυταλοδρομία κολύμβησης για την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός, το «Κολυμπάμε για τη ζωή», μια ιδέα του Βασίλη Τοκάκη (φωτό), συμβούλου Επικοινωνίας του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, συνεχίζει και φέτος την ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς που δημιούργησαν πέρυσι εκατοντάδες αθλητές και απλοί πολίτες.

Πρέσβειρες της εκδήλωσης είναι τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και πρωταθλήτριες Ευρώπης, οι οποίες θα λάβουν μέρος στη σκυταλοδρομία, κολυμπώντας για καλό σκοπό.

Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, σύμφωνα με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπουν οι αρμόδιες αρχές.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις ηλεκτρονικά, στο site του Ο.Π.Α.Ν. www.opanpireas.gr έως και την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, με τα επιθυμητά μέτρα κολύμβησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει δυνατότητα συνεισφοράς με οποιοδήποτε ποσόν για το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Με την ξεχωριστή αυτή σκυταλοδρομία κολύμβησης, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του συμβούλου μου Βασίλη Τοκάκη, στόχο έχουμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, μια ασθένεια που μας αφορά όλους και δεν κάνει διακρίσεις. Το ΑγκαλιάΖΩ είναι ένα ιστορικό σωματείο για την πόλη του Πειραιά. Με 45 χρόνια δράσης και προσφοράς, στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους οικείους τους, γι αυτό και επιλέξαμε να στηρίξουμε το έργο του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αθλήτριες της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και φετινές Πρωταθλήτριες Ευρώπης, που θα κολυμπήσουν μαζί μας, καθώς και τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη, για τη  διάθεσή τους να συμβάλουν σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Καλώ τον κόσμο να δηλώσει τη συμμετοχή του, να έρθει να κολυμπήσει όσα μέτρα επιθυμεί, ώστε όλοι μαζί, να φτιάξουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς στον Πειραιά».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης:

«Μαζί και φέτος θα κολυμπήσουμε για τη ζωή, σε μια υδάτινη σκυταλοδρομία ΖΩής και αγάπης. Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη διοργάνωση του «Κολυμπάμε για την Ζωή» όπου δημιουργήθηκε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και υποστήριξης για τον όμιλο εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Μετρήσαμε εκατοντάδες συμμετοχές και καλύψαμε πολλά χιλιόμετρα απόστασης, κολυμπώντας όλοι για έναν και μοναδικό σκοπό, κάνοντας την κάθε «χεριά» να μετράει. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την γυναικεία ομάδα πόλο και πρωταθλήτριες Ευρώπης και κυπελλούχους Ελλάδος του Ολυμπιακού, καθώς και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έγιναν οι πρέσβειρες της δράσης μας».

Η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, Αναστασία Πασακοπούλου:

«Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ στέκεται στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών αυτών. Στόχος μας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών της χώρας από διαπιστευμένους επιστήμονες του χώρου.  Οι Ημέρες Θάλασσας 2021 για δεύτερη συνεχή χρονιά θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την Σκυταλοδρομία Κολύμβησης – θεσμό για την πόλη του Πειραιά. Οι γυναίκες πρωταθλήτριες της Ομάδας Πόλο του Ολυμπιακού, οι οποίες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει κόπος, αγώνας, αλληλεγγύη και ομαδικότητα, θα είναι φέτος οι πρέσβειρες της Σκυταλοδρομίας Κολύμβησης για τις ανάγκες του ΟΕΚΚ– ΑγκαλιάΖΩ με όραμα «Κανένας Μόνος του Απέναντι στον Καρκίνο». «Κάθε Χεριά μετράει» ώστε και φέτος να δημιουργηθεί μια ακόμα μεγαλύτερη αλυσίδα στήριξης του ΑγκαλιάΖΩ».

>>> Πληροφορίες: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά. , τηλ210.4137-708, 210.4177-389, 210.4136-355.

Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ  ιδρύθηκε το 1976 με έδρα τον Πειραιά. Στα 44 χρόνια δράσης και προσφοράς, ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο. Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα αιρετά μέλη του οποίου είτε είναι ασθενείς είτε έχουν εμπειρία της νόσου. Επιπλέον, συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων του αντικαρκινικού χώρου, οι οποίοι συνιστούν την Επιστημονική Επιτροπή του Ομίλου. Ο ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ έχει παράρτημα στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2007 για τις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας. Τέλος, φιλοξενεί και στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ από το 1989.

Δράσεις ΑγκαλιάΖΩ:

  • Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής και Οικονομικής Στήριξης.
  • Προγράμματα Ενημέρωσης για Πρόληψη- Έγκαιρη Διάγνωση.
  • Ενδονοσοκομειακά Προγράμματα.
  • Προγράμματα Συνηγορίας και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Εθελοντών.

>>> Πληροφορίες για το ΑγκαλιάΖΩ: www.oekk.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: