Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα ‘’σκαριά’’ το βιοκλιματικό στέγαστρο στην Αγορά Τροφίμων του Πειραιά, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ

Τα σχέδια παρουσίασε στον ΕΣΠ ο Γιάννης Μώραλης – Θα είναι δίπλα στον Πύργο και θα αποτελείται από μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία  – Θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια και οι γύρω δρόμοι

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρουσίασε στα μέλη τού Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και σε καταστηματάρχες της περιοχής, τα τελικά σχέδια του βιοκλιματικού στεγάστρου, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Αγορά Τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον εμβληματικό Πύργο και σχεδιάστηκε από Δημοτική Αρχή Πειραιά, την οποία θα εκτελέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου ‘’Πειραιάς Plus’’.

Πρόκειται για το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Αγορά Τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον Πύργο, το οποίο αποτελείται από μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία, καθώς και από φωτοβολταϊκά σώματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον φωτισμό του.

Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, καθώς και οι δρόμοι που είναι γύρω από τον Πύργο και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της αγοράς του Πειραιά.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ) και παρόντες ήταν επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηλίας Σαλπέας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Βίτσας, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο πρόεδρος της Γ’ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Παρουσιάσαμε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και σε καταστηματάρχες της περιοχής, τα σχέδια του νέου βιοκλιματικού στεγάστρου, μια ανάπλαση την οποία περίμεναν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες για πολλά χρόνια. Πρόκειται για το βιοκλιματικό στέγαστρο της αγοράς μας, δίπλα στον ανακατασκευασμένο πλέον Πύργο της πόλης, ένα σημαντικό έργο το οποίο θα εκτελέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου «Πειραιάς Plus».

Συναντηθήκαμε με τους επιχειρηματίες και όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες του έργου να ακούσουμε προβληματισμούς και να επιλύσουμε απορίες. Πρέπει να έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και έναν συνεχή διάλογο με τους φορείς της πόλης μας για παρεμβάσεις που αφορούν στη λειτουργία τους».  

  • Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμπληρώνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Πύργου. Είναι μια περιοχή, η οποία θα αναβαθμιστεί συνολικά με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν.

Θεωρώ ότι με την άνοδο της κίνησης που υπάρχει στο λιμάνι, με τον Πύργο, ο οποίος μπαίνει πλέον στον εμπορικό χάρτη και με τα πολλά ξενοδοχεία που γίνονται στους γύρω δρόμους, έχουμε λαμπρό μέλλον».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: