Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καραϊσκάκεια” για 23η χρονιά εκεί όπου χτυπήθηκε ο Ήρωας

Στην εκδήλωση του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά και τιμήθηκε η απόγονος του Γεωργίου Καραϊσκάκη

|> Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση «Καραϊσκάκεια 1999-2022», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες, χορούς και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στον Δήμαρχο Πειραιά για τη στήριξή του στον Σύνδεσμο. Επίσης, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου για τη συμβολή της στο έργο του Συνδέσμου, από την απόγονο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ελένη ΛεωνίδαΚάτρη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη και την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Νέου Φαλήρου, την πρόεδρο κα Αργυρώ ΛαγκαδιανούΚανιούρα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα Καραϊσκάκεια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας. Είναι μια γιορτή η οποία αποτελεί πλέον θεσμό. Πιστεύω πως είναι σημαντικό που τιμούμε τον στρατηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη και όλους τους ήρωες, αλλά ταυτόχρονα τιμούμε την ιστορία μας και πως εκείνοι αντιμετώπιζαν ενωμένοι, με ομοψυχία, τα εθνικά ζητήματα».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου Αργυρώ Λαγκαδιανού –Κανιούρα, είπε:

«Γιορτάζουμε για 23η χρονιά από το 1999 τα «Καραϊσκάκεια». Θέλουμε να τιμήσουμε τον ήρωα που «πότισε» με το αίμα του τη Φαληρική γη. Λαβώθηκε θανάσιμα ανήμερα της γιορτής του και θεωρούμε χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τη ζωή του, την ιστορία του και τους αγώνες του».

Από τον Δήμο παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού Δημήτρης Αράπης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: