Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στον Πειραιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας του 2015

Σύσκεψη προετοιμασίας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας ΕΗΝ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 19 και 20 Μαΐου 2015, έγινε χθες στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ.

Η σύσκεψη αυτή διοργανώθηκε εν όψει της έλευσης στον Πειραιά 9μελούς αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) σήμερα και αύριο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας μέσω ενός MOU, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των Επιμελητηρίων του Πειραιά, των φορέων της Ναυτιλίας, της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ.

Η Επιτροπή Προετοιμασίας με συμμετοχή εκπροσώπων της DG Mare θα οριστικοποιήσει τα θέματα της ΕΗΝ 2015, οπότε και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση με την υπογραφή ενός ΜΟU μεταξύ ΥNA, Δήμου και DG Mare.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της ΕΕ και σε πόλη με μεγάλο λιμάνι. Το 2015, στον Πειραιά, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.200 προσκεκλημένοι από όλες τις χώρες και λιμάνια της ΕΕ, υπουργοί και επίτροποι, στελέχη της DG Mare και ευρωπαϊκοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παραδόθηκε στον δήμαρχο Πειραιά η σημαία της ΕΗΝ, που κατείχε ο δήμαρχος της Βρέμης και του Bremerhaven, ως ο προηγούμενος διοργανωτής της ΕΗΝ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: