Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Συζήτησαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως ζητήματα σχετικά με τον Δήμο Πειραιά

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε χθες, στο Δημαρχείο Πειραιά, τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Ατζέντα της συζήτησης ήταν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Πειραιά, με τον κ. Μώραλη και τον κ. Λιβάνιο να τονίζουν την εποικοδομητική τους συνεργασία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός και ο δήμαρχος επισκέφθηκαν το Επιχειρησιακό Κέντρο, που βρίσκεται στον 9ο όροφο του Δημαρχείου. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο, στον οποίο συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα, οι «έξυπνες» υπηρεσίες, καθώς και θέματα Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας της πόλης.

Από τον Δήμο Πειραιά στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, οι αντιδήμαρχοι Χάρις Ζηλάκου, Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Αβραμίδης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης, με τον οποίο η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια είναι άριστη.

Ανταλλάξαμε απόψεις, αναφερθήκαμε σε γενικά θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος, καθώς και σε εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν στον Πειραιά, τα οποία είναι στο γνωστικό αντικείμενο του κ. Λιβάνιου. Να αναφέρω επίσης, πως μια σειρά ερωτημάτων που είχα σκοπό να θέσω στη συνάντησή μας, απαντήθηκαν χθες κατά την τοποθέτησή του στην ΚΕΔΕ.

Η συζήτησή μας ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για το ενδιαφέρον και τη διάθεσή του να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία μας, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε αυτοδιοικητικά θέματα και κυρίως σε σύνθετα ζητήματα, τα οποία απαιτούν χρόνο και απασχολούν τον Δήμο Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: