Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προς αδελφοποίηση ο Πειραιάς με την πόλη-λιμάνι της Βέρα Κρουζ  

Συνάντηση Μώραλη με την πρέσβη μας στο Μεξικό – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για σχέσεις σε τομείς του πολιτισμού, της ναυτιλίας κ.ά.

|> Το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Πειραιά με την πόλη – λιμάνι της Βέρα Κρουζ εξετάστηκε στη συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την πρέσβη της Ελλάδας στο Μεξικό Αργυρώ Παπούλια, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δυνατότητα υλοποίησης συνεργειών ανάμεσα στον Πειραιά και την Βέρα Κρουζ, καθώς και με άλλες πόλεις του Μεξικού στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της ναυτιλίας, της διοίκησης όπως και σε επίπεδο παραγωγικών φορέων.

Από τον Δήμο Πειραιά συμμετείχαν στη συνάντηση ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη,  ο γ. γ. του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος και ο σύζυγος της πρέσβεως και πρώην γ.γ. της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Στεφάνου.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως η συνάντηση με την πρέσβη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά. Σημείωσε, πως ο Πειραιάς και η Βέρα Κρουζ ως πόλεις-λιμάνια μπορούν να αποκομίσουν αμοιβαία οφέλη από την αδελφοποίησή τους, καθώς και από την ανάπτυξη συνεργασιών σε καίριους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, το επιχειρείν, η ναυτιλία κ.ά. Ευχαρίστησε την πρέσβη για την παραγωγική συνάντηση, σημειώνοντας πως οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων ως προς την ενδεχόμενη αδελφοποίησή τους.

Η πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική μας συνάντηση, η οποία έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που είχα και με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ κ. Κορκίδη. Είμαστε στη διάθεση του Δήμου Πειραιά για να διευρύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία με τη Βέρα Κρουζ και άλλες πόλεις του Μεξικού σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, καθώς και σε διάφορα άλλα πεδία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: