Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Ξυδάκη-Μώραλη και ευχές δημάρχου στον απερχόμενο Τζαμαριά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η καλύτερη δυνατή λειτουργία του αλλά και η επίλυση των προβλημάτων του ιστορικού μνημείου της πόλης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε:

Είχα μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Συζητήσαμε για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και εξετάσαμε πιθανές λύσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η μακροχρόνια λειτουργία του. Στόχος της δημοτικής Αρχής Πειραιά είναι το Δημοτικό Θέατρο της πόλης να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό όχι μόνο του Πειραιά, αλλά ολόκληρης της χώρας”.

Για τον Τζαμαργιά…

Εξ άλλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Παναγιώτη Τζαμαργιά, ο Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κύριο Παναγιώτη Τζαμαργιά για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για τη συμβολή του στην επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ανέλαβε να επανεκκινήσει ένα ιστορικό θέατρο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το Δήμο Πειραιά. Σε αυτό το πλαίσιο, κατάφερε το ΔΠΘ να λειτουργεί απρόσκοπτα, παρά τα όποια προβλήματα και να παρουσιάσει ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Του εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια στους προσωπικούς και καλλιτεχνικούς του στόχους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: