Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Πατούλη-Βοϊδονικόλα με δήμαρχο Κυθήρων για τα έργα υποδομών στο νησί

Αναβάθμιση οδικού δικτύου με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, δίκτυο υδροδότησης, ανέγερση και αναβάθμιση σχολικών κτηρίων

|> Η πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης που υλοποιούνται στον Δήμο Κυθήρων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 27,5 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, με τον δήμαρχο Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλα τα νησιά της Αττικής, ενώ ειδικά για τον Δήμο Κυθήρων, επισήμανε πως η καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο Στ. Χαρχαλάκη έχει ήδη ως αποτέλεσμα την δρομολόγηση και υλοποίηση εμβληματικών έργων για τον Δήμο, όπως μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του οδικού δικτύου με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, την ενίσχυση και επέκταση του δικτύου υδροδότησης, την ανέγερση και αναβάθμιση σχολικών κτηρίων, όπως η  προσθήκη νέων σύγχρονων αιθουσών δυναμικότητας 420 μαθητών στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κυθήρων με χρηματοδότηση ύψους 202 χιλιάδων ευρώ, τις αναπλάσεις, τις αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και  την ολοκλήρωση και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προϋπολογισμού  6.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής καθώς και την αποκατάσταση των δύο πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά Στρ. Παγωτέλης και ο προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων Στ. Βεϊόγλου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναφερόμενος στην συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κυθήρων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Με τον δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, σε κλίμα άριστης συνεργασίας, πετυχαίνουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων για τον Δήμο Κυθήρων – Αντικυθήρων. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει καθοριστικά χρηματοδοτώντας εμβληματικά έργα που αφορούν σε ένα ευρύ πεδίο της καθημερινότητας και των υποδομών του νησιού, από τον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων έως τα ζητήματα της σχολικής στέγασης. Με στενή συνεργασία, σχέδιο και όραμα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε τα νησιά μας, τα διαμάντια της Αττικής να αναδειχθούν για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες σε έναν ασφαλή και λειτουργικό προορισμό για όλο το χρόνο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας, υπογράμμισε επίσης  ότι με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη, η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τόσο με τον δήμαρχο Κυθήρων, όσο και με τους υπόλοιπους δημάρχους των Νησιών της Αττικής, είναι άριστη και ο δρόμος που οδηγεί στην υλοποίηση και άλλων έργων είναι ανοικτός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα από την άριστη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη και την έμπρακτη στήριξη μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: