Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δρομολογούνται αναπτυξιακά έργα στην Αττική μέσω ΕΣΠΑ

Αττική στις 27/10/2019

Συνάντηση Πατούλη -Γεωργιάδη για την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 δήμων της Αττικής

|> Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη καθώς και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη, με τη συμμετοχή και του γεν. γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα έργα μέσω ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν στην Αττική με στόχο την αναπτυξιακή της αναβάθμιση.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας σε επίπεδο υποδομών στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι η αύξηση της απορροφητικότητας κονδυλίων προς όφελος των πολιτών της Αττικής, η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν σε χαμηλά επίπεδα και εστίασε σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον όπως η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση, στην υλοποίηση δομών πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου αλλά και σε προγράμματα ανάδειξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Σε αυτό το σημείο τόνισε πως στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι η σύνδεση του επιχειρείν με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιμελητήρια, μέσα από εκπαιδευτικά κέντρα τα οποία θα απευθύνονται σε νέους ανθρώπους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διατύπωσε τη βούληση να συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Με αφορμή τις συναντήσεις ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Με το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεργαστούμε προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε οριζόντιες και κάθετες δράσεις για μια σειρά από έργα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής». 

Απάντηση