Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Για ψηφιακό μετασχηματισμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

ΑΤΤΙΚΗ στις 25/06/2020

Συνάντηση Πατούλη-Πιερρακάκη για το σύμφωνο συνεργασίας που έχουν υπογράψει

|> Η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ν. Δημάκης. Η συζήτηση έγινε στη βάση και του σχετικού συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει Περιφέρεια και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας θα εξυπηρετούνται ταχύτερα και χωρίς ταλαιπωρία, οι υποψήφιοι οδηγοί. Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε από τον κ. Πιερρακάκη, σε συνέχεια της συνεργασίας με τον κ. Πατούλη,  στα τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διατίθεται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr, μέσω της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζονται ραντεβού για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας των υποψήφιων οδηγών. Μία καινοτόμα πρωτοβουλία που εφαρμόζει πρώτη στην Ελλάδα η Περιφέρεια Αττικής, σηματοδοτώντας την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα συζητήθηκε η δρομολόγηση και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών όπως η δυνατότητα να δέχεται η Περιφέρεια αιτήματα πολιτών, μέσω του gov.gr, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει πως στην κορυφή των προτεραιοτήτων του είναι η απλούστευση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Μέσα από την αξιοποίηση της υφιστάμενης τεχνολογικής και ψηφιακής υποδομής της Περιφέρειας σχεδιάζουμε τα επόμενα αναπτυξιακά μας βήματα και εμπλουτίζουμε το ψηφιακό μας οπλοστάσιο. Επενδύοντας στην καινοτομία, στόχος μας να περάσουμε σε μία νέα ψηφιακή εποχή μέσα από τη δρομολόγηση κοινών δράσεων που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και θα δώσουν υπεραξία στην Αττική», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Σε αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, με την ανάληψη και περαιτέρω κοινών πρωτοβουλιών. 

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις γόνιμες συνέργειες που δρομολογούνται από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνοντας πως η Αττική όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, μπορεί και πρέπει να «δείξει» το δρόμο προς τη νέα ψηφιακή εποχή. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: