Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δια παν ενδεχόμενο…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9/11, η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, εν όψει της χειμερινής περιόδου, σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικύ Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος,  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, ‘οπως και διαφόρων φορέων, οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων δράσης.

Οι αντιπεριφερειάρχες καλωσόρισαν τους εκπροσώπους και ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Αστυνομία για το πολύτιμο έργο που συντελεί, τα στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας που ήταν παρόντα σε όλα τα συμβάντα, τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας των δήμων και φυσικά τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Αναφέρθηκαν στις αναγκαίες προληπτικές ενέργειες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών καθώς και στα κονδύλια των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων τόνισε με έμφαση ότι το «προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν».

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, με την οριοθέτηση ρεμάτων και την εκπόνηση μελετών για την διεύρυνση των υδραυλικών απορροών, όπως αυτή του Κηφισού που έχει εξαντλήσει τα όρια του.

Επίσης ενδιαφέρον δίνεται και στην αστυνόμευση των ρεμάτων για την απομάκρυνση όλων των εμποδίων που μειώνουν τις διατομές και προκαλούν εμφράξεις σε κρίσιμα σημεία των ρεμάτων.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των επικοινωνιών, της ετοιμότητας των διαθέσιμων μηχανημάτων και της επικαιροποίησης των σχεδίων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: