Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πογκρόμ… σε άστεγους και “μαϊμούδες” στον Πειραιά

Συντονισμένη επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά στις οδούς Πύλης  και Ομηρίδου Σκυλίτση

|> Μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε στις οδούς Πύλης και Ομηρίδου Σκυλίτση, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Δημοτικής Αστυνομίας Tάσου Μαρκαριάν.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν παράνομα διαμένοντες στα εν λόγω σημεία, κατασχέθηκαν παράνομα προϊόντα, τα οποία καταστράφηκαν εντός των απορριμματοφόρων του Δήμου και απομακρύνθηκαν απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος καθαρισμός στην περιοχή.

Ο κ. Μώραλης, δήλωσε:

«Μια ακόμη μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση του παρaεμπορίου και την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων στις οδούς Πύλης και Ομηρίδου Σκυλίτση. Πρόκειται για μια κατάσταση που δημιουργούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής. Οι κοινές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και συχνότητα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε καθεστώς παρανομίας και εικόνες υποβάθμισης σε δημόσιους χώρους του Πειραιά. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά καθώς χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση. Η Δημοτική Αρχή παρά το ότι δεν έχει τη δυνατότητα να λύσει τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως το παραεμπόριο και την παράνομη κατάληψη δημόσιων χώρων, θα εξακολουθήσει να συμβάλει στον βαθμό των αρμοδιοτήτων της στο έργο της ΕΛΑΣ και θα καταβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε την ευνομία στην πόλη μας».

Ο κ. Μαρκαριάν, είπε:

«Ως Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιήσαμε συντονισμένη δράση σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για την πάταξη του παρεμπορίου και την απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων. Στόχος μας είναι να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο του παρεμπορίου και σε αυτή την κατεύθυνση θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα ανάλογες επιχειρήσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: