Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύναξη της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος στον Αγίου Παύλο του Πειραιά

Συμμετέχουν καθολικοί ιερείς από όλη την Ελλάδα – Χαιρετισμός δημάρχου Γιάννη Μώραλη παρουσία αντιδημάρχου Δημήτρη Καρύδη

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στη Σύναξη της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου του Πειραιά και στην οποία συμμετέχουν καθολικοί ιεράρχες και ιερείς από όλη την Ελλάδα.

Ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Παύλου π. Ιωάννης Πάτσης προσέφερε στον κ. Μώραλη μια εικόνα του Αγίου Παύλου. Τον δήμαρχο συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος είπε:

«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και εύχομαι να συνεχιστούν με επιτυχία οι εργασίες της Σύναξης και να βγουν χρήσιμα, εποικοδομητικά για το λειτούργημά σας και τον ρόλο σας, συμπεράσματα.

Ο Ναός του Αγίου Παύλου, όπου και βρισκόμαστε σήμερα, εκτός από το επίκεντρο της πίστης για τους συμπολίτες μας καθολικούς, αποτελεί για την πόλη μας ένα κόσμημα. Είναι από τους παλιότερους θρησκευτικούς ναούς του Πειραιά, καθώς εγκαινιάστηκε το 1840, όταν ο Δήμος του Πειραιά ιδρύθηκε το 1835.

Είναι γεγονός πως εκείνη την περίοδο η πόλη μας γνώρισε μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, εξαιτίας της ανάπτυξης του λιμανιού και όπως είναι φυσικό μεταξύ αυτών που εγκαταστάθηκαν εδώ ήταν και πάρα πολλοί καθολικοί και η ανάγκη ύπαρξης του ναού ήταν μεγάλη.

Επιπλέον, η ίδρυση της Εκκλησίας του Αγίου Παύλου αποτέλεσε και το έναυσμα για τη λειτουργία καθολικών σχολείων στον Πειραιά. Λίγα χρόνια αργότερα το 1859 ιδρύθηκε η Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Jeanne d’Arc’’ και ακολούθησε η Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Saint-Paul’’ το 1893. Δύο ιστορικά σχολεία για την πόλη μας, τα οποία στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, αφενός παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αφετέρου καθοδηγούν τα παιδιά, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Είναι επίσης, δύο σχολεία με διαρκή κοινωνική προσφορά στην πόλη και στον Δήμο του Πειραιά, με τα οποία έχουμε αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον εφημέριο της ενορίας του Αγίου Παύλου πατέρα Ιωάννη για τη συνεργασία μας τα τελευταία 9 χρόνια που βρίσκομαι στην τιμητική θέση του Δημάρχου Πειραιά. Είναι μια ενορία, με έντονη κοινωνική παρουσία, πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ένα σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες καθολικούς».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: