Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη για την αποτροπή της μεταφοράς λυμάτων στην Ψυττάλλεια

Σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρ. Γουρδομιχάλη, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημ. Τσατσαμπάς και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Μιχ. Ευθυμιάδης και Δημ. Σταματάτος. Επίσης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πειραιά Παν. Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Σταύρος Βοϊδονικόλας καθώς και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, οι οποίοι είναι και μέλη του δ.σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ.

voidonikolas

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα περιβάλλοντος και ανάπλασης και εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημαντικό σημείο της συνάντησης υπήρξε το ζήτημα της αποτροπής της μεταφοράς των λυμάτων από την Ανατολική Αττική στη Ψυττάλεια. Από κοινού οι δύο μεριές υποστήριξαν πως μια τέτοια κίνηση μόνον θα επίτεινε την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Ακόμη εξετάστηκε η προοπτική από κοινού παραγωγής κομπόστ για την ανάπλαση των χώρων αστικού πρασίνου των δήμων του Λεκανοπεδίου, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Τέλος, συμφωνήθηκε τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: