Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη για θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 27/4 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Η σύσκεψη έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη και συμμετείχαν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Οικονόμου, διευθυντές των Ειδικών Σχολείων της Π.Ε. Πειραιά, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πειραιά.
Στην διάρκεια της σύσκεψης από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας τέθηκαν, κυρίως, τα εξής ζητήματα:
1) Η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις μεταφορές μαθητών και ο έλεγχος των οχημάτων, που μισθώνονται.
2) Κτηριακά προβλήματα σε σχολεία.
3) Η έλλειψη ξενώνων φιλοξενίας παιδιών με ειδικές δεξιότητες και συμβουλευτικών σταθμών για γονείς.
4) Να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η συνάντηση, ώστε να υπάρχει απευθείας διάλογος για όλα τα προβλήματα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης εξήγησε τα προβλήματα, που υπήρξαν, φέτος, στους διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών και ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα ξεκινάνε οι διαδικασίες για το νέο σχολικό έτος, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ακόμα, είπε τα εξής:

Θα υπάρξει συνεργασία με τους Δήμους για την αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων ενώ θα εξεταστούν και οι δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
Ζήτησε προτάσεις για την αντιμετώπιση της έλλειψης ξενώνων φιλοξενίας των παιδιών με ειδικές δεξιότητες, ώστε να τεθούν από την Περιφέρεια Αττικής στα συναρμόδια υπουργεία.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά συμφώνησε να υπάρξουν σταθερές συναντήσεις το επόμενο διάστημα για να διαμορφωθούν από κοινού παρεμβάσεις ενώ είπε ότι θα πραγματοποιήσει, τις επόμενες ημέρες, επίσκεψη σε κάθε ένα ειδικό σχολείο της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: