Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα λόγω της επιδημίας του Covid

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 13/11/2021

Τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τμ σε καταστήματα τροφίμων – Με πιστοποιητικά η είσοδος σε κομμωτήρια…

|> Επειδή κάποιοι “ενημερωμένοι” αρνούνται τον εμβολιασμό, ολόκληρη η κοινωνία συνεχίζει να “πληρώνει” πολύ ακριβά, με το φουλάρισμα στις ΜΕΘ και τις άλλες τραγικές καταστάσεις, που προκαλούνται από τον κορωνοϊό.

Με αυτά τα δεδομένα οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, αναγκάζονται να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα, όσο “φασιστικά” και αν χαρακτηρίζονται από τους “αρνητές”, τους “συνωμοσιόλογους”, αλλά και μέρος πολιτών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, τηρούν τις προφυλάξεις και θεωρούν παράλογο να πληρώνουν και αυτοί τα “βίτσια” των άλλων!

Επί του προκειμένου, σήμερα Σάββατο 13/11 τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα το πρωί στις 6 έως την ίδια ώρα της 22ας Νοεμβρίου 2021, θα ισχύει η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κ.α.), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: