Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα σχολεία της Σαλαμίνας, είναι προτεραιότητα για την αντιπεριφέρεια

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, έχοντας πάντα ως κύριους στόχους της δράσης την Παιδεία, την Υγεία, καθώς και την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την Κυριακή είχε συνάντηση με τα προεδρεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων-Μαθητών Σαλαμίνας, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου Παρασκευής Τουτουντζή και της δημ. συμβούλου Δέσποινας Καρούση. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν –κατά το μέτρο του δυνατού– όλα τα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία της Σαλαμίνας και οι ενέργειες των δύο Διοικητικών Συμβουλίων.

toutountzi

Η Παρασκευή Τουτουντζή

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ενέργειες τους για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τις Σχολικές επιτροπές από το δήμο Σαλαμίνας. Το ζήτημα αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τα χρόνια του μνημονίου, έχει οδηγήσει τα σχολεία σε λειτουργική ασφυξία. Τέθηκαν τα ζητήματα διαφάνειας, η έλλειψη διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών, πετρελαίου θέρμανσης και η μη απάντηση από το Δ.Σ. της Σ.Ε.Π.Ε. Σαλαμίνας σε γραπτό αίτημά για χορήγηση εγγράφων. Επίσης συζητήθηκε συνολικά το ζήτημα διαχείρισης των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα συμβούλια σχολικής κοινότητας, μιας και οι διευθυντές και προϊσταμένες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο κ. Χατζηπέρος χαιρέτισε τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει, υπογραμμίζοντας ότι, αν και δεν έχει ελεγκτικές αρμοδιότητες, θα παρέμβει πολιτικά για την επίλυση του ζητήματος.
Ακόμα τέθηκε το θέμα της σχολικής στέγης και η πολύ άσχημη κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για το σχολείο της Κακής Βίγλας και στα προβλήματα στο σχολείο των Αμπελακίων και των Σεληνίων. Υπήρξε συμφωνία για μια μελλοντική ανοικτή συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα.

Τέλος, αναδείχτηκε η ανάγκη άμεσης λύσης όλων των ζητημάτων που αποτελούν απότοκο της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και των προβλημάτων που σχετίζονται με τη μεταφορά των μαθητών.

Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας για τα καλά τους λόγια μετά την επιτυχή προσπάθεια του για την τοποθέτηση δασκάλου, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να υποβαθμιστεί το Σχολείο με την συγχώνευση δύο (2) τάξεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: