Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα η παρουσίαση τού σχεδίου των βιοαποβλήτων

Αττική,Περιβαλλον στις 04/06/2020

Τηλεημερίδα για Ανακύκλωση με Πατούλη και με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Αττικής

|> Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σήμερα Πέμπτη 4/6 (11:30- 13:30), θα πραγματοποιηθεί τηλεημερίδα με τη συμμετοχή δημάρχων και αντιδημάρχων της Αττικής, με θέμα: «2020: Έτος Ανακύκλωσης για την Αττική, Διαχείριση Βιοαποβλήτων – Η Επόμενη Μέρα».

Στην τηλεημερίδα, η οποία θα προβληθεί από το site της Περιφέρειας Αττικής  (http://www.patt.gov.gr/site/ ), ο κ. Πατούλης θα παρουσιάσει το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων στην Αττική.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης.

Η τηλεημερίδα διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Παρασκευή 5 Ιουνίου), στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης, το έτος 2020, καθώς και της εφαρμογής ενός νέου μοντέλου ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης των βιοαποβλήτων.

H τηλεημερίδα θα εστιάσει:

– Στο ρόλο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, τις υποχρεώσεις των Δήμων αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται.

-Στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί σχετικά με τη διανομή ειδικών απορριμματοφόρων και καφέ κάδων βιοαποβλήτων.

-Στα επόμενα βήματα για τη δημιουργία δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.

-Στις εν εξελίξει ενέργειες για παραγωγή πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού από την κομποστοποίηση βιοαποβλήτων.

– Στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση του δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Απάντηση