Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ζητείται έγκαιρη παραχώρηση χρήσης αιγιαλών και παραλιών, μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας

Για χρήση των δήμων

Με έγγραφο του- με  αφορμή και  σχετικό αίτημα του δήμου Αίγινας -στα συναρμόδια υπουργεία, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ζητά  την έγκαιρη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που παραχωρεί τους αιγιαλούς και τις παραλίες στους οικείους δήμους, εν όψει της επερχόμενης θερινής περιόδου.

Η ισχύουσα απόφαση λήγει στις 30 Απριλίου 2017 και, κάθε χρόνο, σημειώνεται  μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της νέας, με αποτέλεσμα οι δήμοι  να καθυστερούν τραγικά στην παραχώρηση των αιγιαλών για την εξυπηρέτηση των λουόμενων σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία. Λόγω της καθυστέρησης αυτής χάνεται μεγάλο μέρος της τουριστικής περιόδου σε παραλίες χωρίς υποδομές και χάνονται δημόσια έσοδα.

Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«…Το θέμα πρέπει φέτος να διευθετηθεί έγκαιρα και προ της ενάρξεως της θερινής περιόδου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι Δήμοι και οι ενδιαφερόμενοι στις υποχρεώσεις τους, καθώς προβλέπεται ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα προτείνουμε η  παραχώρηση να ισχύει για τουλάχιστον 3 χρόνια, ώστε οι εκμισθωτές να έχουν το περιθώριο να επενδύσουν σοβαρά ώστε να έχουν αξιοπρεπή εξοπλισμό  και να παρέχουν  ποιοτικές υπηρεσίες και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους με αυτόφωρα και άνευ ουσίας  δικαστικές διαδικασίες»…

Απάντηση