Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οριστική η διάσπαση στους κόλπους των Κωνσταντινουπολιτών…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 07/02/2022

Την απόσχιση του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών από την Ομοσπονδία, ακολούθησε διευκρινιστική επιστολή-απάντηση στην ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ – Το ιστορικό 

|> Από το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, ανακοινώθηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Σ/Κ) μετά την αποχώρηση του ως μέλους – σωματείου από τον αποκαλούμενο φορέα ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. (Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών), και παρά την επιθυμία του να μην ασχοληθεί πλέον ειδικότερα με τους παράγοντες αυτής, είναι υποχρεωμένο όμως, σεβόμενο το αναγνωστικό και κωνσταντινουπολίτικο κοινό, να απαντήσει για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ στο ανυπόστατο, αναληθές, παραπλανητικό και μη ανταποκρινόμενο στο σύνολο του στην πραγματικότητα δημοσίευμα-επιστολή των παραγόντων του εν λόγω φορέως που δημοσιεύτηκε στην Ημερήσια Διαδικτυακή Εφημερίδα «Τύπος Πειραιώς», στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα στο εν λόγω δημοσίευμα κατά σειράν αναφέρονται:

  1. Ότι τα τελευταία 6 (έξι) χρόνια κατά παράβαση του καταστατικού του Συλλόγου (Σ/Κ) δεν διενεργήθηκαν εκλογές αντιπροσώπων χωρίς έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου. Προς τούτο, υπενθυμίζουμε ότι όχι μόνον έγιναν εκλογές αντιπροσώπων για την περίοδο 2017 – 2019 αλλά έθεσαν και υποψηφιότητα για τα όργανα διοικήσεως της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ τα εν λόγω μέλη, τα οποία όμως καταψηφίστηκαν με τις συνήθεις διαχρονικές μεθοδεύσεις. Πράγματι δεν έγιναν εκλογές για την διανυόμενη περίοδο 2020 – 2023 εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις τροποποίησης του Καταστατικού που επιχειρήθηκαν κατά την Συνέλευση της 25ης Ιανουαρίου 2020. Και ερωτώνται οι εν λόγω κύριοι από ποία διάταξη του καταστατικού του Συλλόγου (Σ/Κ) επιβάλλεται, όπως ισχυρίζονται, η έγκριση της εν λόγω αποφάσεως από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, καθόσον εμείς οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουμε να υπάρχει τέτοια διάταξη!
  2. Στον ισχυρισμό ότι τα μέλη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών παραμένουν οι ίδιοι εναλλασσόμενοι σε θέσεις του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ενδιαφερόμενους την παροιμία ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλούν για σκοινί», καθόσον τίθεται ευλόγως το ερώτημα εάν και κατά πόσον από της ιδρύσεως της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ., δηλαδή πέραν της δεκαπενταετίας, εάν υπήρξε κάποια εναλλαγή προέδρου και όχι μόνο.
  3. Αναφορικά με την μη συμμετοχή μας σε κοινές πολιτιστικές δράσεις, όπως π.χ. τα Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, θέλουμε να αναφέρουμε ότι πράγματι δεν είχαμε συμμετάσχει στο τελευταίο 4ο Φεστιβάλ που έγινε τον Μάιο του 2018 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδειχθείσα πλήρως απαξιωτική συμπεριφορά των ιθυνόντων τόσο στα προηγούμενα, όσον ειδικότερα κατά την συμμετοχή μας στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών που έγινε τον Οκτώβριο του 2014, όπου ο Σύλλογος μας συμμετέσχε με την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του καθώς και με την Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» αποτελούμενη από άτομα ΑΜΕΑ, στους οποίους επιδείχθηκε άνευ προηγουμένου προσβλητική συμπεριφορά, για την οποία υπήρξε και δημοσίευμα διαμαρτυρίας.
  4. Στον ισχυρισμό ότι ο Σύλλογος (Σ/Κ) απέχει από τις τριμηνιαίες συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, απαντούμε ότι πράγματι απέχουμε, διότι διαπιστώσαμε ότι οι συναντήσεις «αλληλοενημέρωσης» αποτελούν παρωδία με τον εκ των υστέρων απολογισμό δράσεων της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ., που πραγματοποιούνται ερήμην των σωματείων-μελών και τα οποία καλούνται να παίξουν το ρόλο χειροκροτητών.

Επίσης σημειώνουμε ότι η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. δεν δικαιούται να δώσει «μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στον Σ/Κ, όταν στην 94χρονη ιστορική πορεία του έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει στον τομέα αυτό θαυμαστό και ασύγκριτο έργο.

  1. Αναφορικά με την δήθεν μη συμμετοχή του Συλλόγου (Σ/Κ) στις διαδικασίες της αναθεώρησης του καταστατικού, υπενθυμίζουμε στους ιθύνοντες της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ ότι κατόπιν της διαφαινομένης και τελικά δυστυχώς επιχειρηθείσας κατά την συνέλευση της 25ης Ιανουαρίου 2020 αιφνιδιαστικής, αντιδεοντολογικής και αντιδημοκρατικής τροποποίησης του καταστατικού, η οποία απετράπη μεν αλλά δυστυχώς επιτεύχθηκε εν μέσω πανδημίας και lockdown διαδικτυακά και με αμφισβητούμενη απαρτία στη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2021, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απηύθυνε επιστολή προς την Διοίκηση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. με αριθ. πρωτ. 89/15.12.2019 όπου πρότεινε λύσεις, προτάσεις και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα διαδικασιών δημοκρατικής και μη αμφισβητούμενης τροποποίησης (βλέπε εφημερίδα «ο Πολίτης», φύλλο Ιουλίου 2020). Ως αντάλλαγμα, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών δέχθηκε αναίτια, υβριστική και συκοφαντική επίθεση με χαρακτηρισμούς ελεγχόμενους μάλιστα και νομικά στην Γενική Συνέλευση της 25ης Ιανουαρίου 2020 (βλέπε εφημερίδα «ο Πολίτης’» Απριλίου-Μαΐου 2020).
  2. Αναφέρεται το εξωφρενικό που μόνο γέλωτες προκαλεί, ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απέχει από τη διεκδίκηση του δικαιώματος για αποκατάσταση και θεραπεία των αδικιών που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Κωσταντινούπολης, όταν είναι γνωστό στους πάντες καθώς και στις κυβερνητικές

Αρχές ο αγώνας που δίδει ο Σύλλογος με την ενεργό συμμετοχή και τις παρεμβάσεις του επί μία τριακονταπενταετία και πλέον στους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.ά.), σε αντίθεση με την προ δεκαπενταετίας παντελή απουσία λοιπών φορέων και όψιμων προσώπων. Ο νοών νοείτω!

  1. Η άγνοια (ή η εμπάθεια;) οδήγησε στην επιχειρηθείσα αμφισβήτηση και τον εμπαιγμό στο εν λόγω κείμενο εάν και κατά πόσον δύναται να αποκαλείται ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, που ιδρύθηκε το 1928 και ο οποίος εκπροσωπεί την ιδιότητα του Κωνσταντινουπολίτη, ως πρεσβυγενής με προφανή σκοπό την υποσκέλιση αυτού με άλλο σωματείο τοπικού χαρακτήρα ιδρυθέν το 1929.
  2. Επίσης, δείγμα της διχαστικής πολιτικής που ακολουθούν οι μόνιμοι επί 15ετία ιθύνοντες της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ αποτελεί ο επινοηθείς αναληθής και συκοφαντικός ισχυρισμός τους, προκειμένου να στρέψει τα λοιπά σωματεία-μέλη εναντίον του Συλλόγου (Σ/Κ), ότι έχει δήθεν την απαίτηση διορισμού 6 (έξι) μελών στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της ΟΙ.Ο.ΚΩ.!
  3. Κατόπιν της διαχρονικής διχαστικής, αντιδημοκρατικής και ανθενωτικής πολιτικής των παραγόντων του εν λόγω φορέως, απόδειξη των οποίων αποτελεί και το εν λόγω «μνημειώδες» κείμενο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο μηνός Δεκεμβρίου 2021 της εφημερίδας «ο Πολίτης» και το οποίο βρίθει συκοφαντικών, αναληθών ισχυρισμών, αποβλέποντας στην παραπληροφόρηση και υποτιμώντας την νοημοσύνη κάθε καλόπιστου αναγνώστη, η Γενική Συνέλευση του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών την 20ή Οκτωβρίου 2021 με απαρτία που υπερέβαινε το πενταπλάσιο και πλέον των μελών του διοικητικού συμβουλίου, και όχι όπως αναληθώς και άνευ συστολής αναφέρεται ότι δεν υπερέβαινε ούτε το διπλάσιο, αποφάσισε την αποχώρηση του Συλλόγου (Σ/Κ) ως μέλους – σωματείου από την αποκαλούμενη χάριν ευφημισμού Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών αντί του δηλωτικού της υποστάσεως της ονομασίας ως Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων. Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε επισήμως στην Διοίκηση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ με παράλληλη εκπλήρωση όλων των σχετικών οικονομικών υποχρεώσεων του Συλλόγου (Σ/Κ) προς αυτήν.

>>> Η παραπάνω ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Σ/Κ) είχε αφορμή τα όσα είχαν ανακοινωθεί >ΕΔΩ<  -μέσω του “Τύπου Πειραιώς”- από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) ως απάντηση σε ανακοίνωση του Σ/Κ με θέμα την απόσχισή του από την ΟΙΟΜΚΩ. >ΕΔΩ<.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: