Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τον Σεπτέμβριο παραδίδεται για χρήση η πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου

ΑΤΤΙΚΗ στις 17/07/2023

Έργο με  χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

|> Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και την προστασία των πεζών, τοποθετήθηκε στην περιοχή Παλατάκι Χαϊδαρίου, ο μεταλλικός φορέας της νέας πεζογέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα πεζογέφυρα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές.

Παρόντες στην επίβλεψη των εργασιών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

Πρόκειται για την πέμπτη στη σειρά που ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολικό  προϋπολογισμό δημοπράτησης και για τις 5 γέφυρες, τα 13 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται, πως ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου , η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρος Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή, η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: