Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Δημοτικό Θέατρο κατά την Μεγάλη Εβδομάδα

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο κλίμα των ημερών του Πάσχα, μας προσκαλεί σε τρεις εκδηλώσεις με ποίηση, μουσική , λογοτεχνία και τέχνη.

Αναλυτικά:

Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου – «Το δικό μου Πάσχα» Με ελεύθερη είσοδο – ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Ποιητές, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί συναντώνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και φέρνουν μαζί τους κείμενα που αγάπησαν για να «αφηγηθούν» ιστορίες από το «Δικό τους Πάσχα». Θα συναντηθούν οι: Χριστίνα Αλεξανιάν, Λένα Αλκαίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, Μπέτυ Βαλάση, Άβα Γαλανοπούλου, Στέλιος Γεράνης, Κωστής Γκιμοσούλης, Ελένη Δαφνή, Νίκος Ερηνάκης, Μαρία Καβογιάννη, Λεωνίδας Κακούρης, Βασίλης Κάρδαρης, Λίλα Κονομάρα, Νικαίτη Κοντούρη , Σταμάτης Κραουνάκης, Βέρα Κρούσκα, Ελευθερία Κυρίτση, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Αλέξιος Μάινας, Υρώ Μανέ, Γιώργος Μαρκόπουλος, Ανδρέας Μήτσου, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κάλλια Παπαδάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Στρατής Πασχάλης, Γιάννης Πατίλης, Έρη Ρίτσου, Κωστής Σαββιδάκης, Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Τζανετάκης, Γιώργος Χαντζής, Θανάσης Χατζόπουλος, Δήμητρα Χατούπη και Δημήτρης Χουλιαράκης

Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου – Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Κεντρική σκηνή – Γενική είσοδος 10 ευρώ

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, υποδέχεται την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ η οποία θα δώσει μια συναυλία με το “Ρέκβιεμ” του Μότσαρτ . Συμπράττει η Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΡΙΤ.

Την ίδια μέρα στο Φουαγιέ, στις 8 μμ με είσοδο ελεύθερη, ο Μάνος Στεφανίδης θα παρουσιάσει: “Greco, ένα ελληνικό requiem”. Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (1541-1614) αποτελεί ένα μετέωρο στην ιστορία της τέχνης. Ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ, τη Γη και τον Ουρανό, στήνει τις υπερφυείς συνθέσεις του, στις οποίες το πάθος του σώματος καταλήγει στη θέωση. Σε μία παρουσίαση 30 λεπτών ο Μάνος Στεφανίδης θα αναλύσει μέσα από εικόνες, τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: