Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες βράδυ την διέλευση του Τραμ

Με ψήφους 21 υπέρ – 6 κατά – 5 παρών

Με συντριπτική πλειοψηφία και μετά από μία πεντάωρη συνεδρίαση, «πέρασε» χθες το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η τελική πρόταση διαμόρφωσης της οδού Βασ. Γεωργίου στο πλαίσιο των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ. Συγκεκριμένα, το ΔΣ Πειραιά είπε «ναι» στη (δι)έλευση του Τραμ στην πόλη, με ψήφους 21 υπέρ, 6 κατά και 5 παρών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση του Τραμ ίσως θα πρέπει να θεωρείται περατωθείσα. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε παρά τις πιέσεις της επιτροπής φορέων-κατοίκων, η οποία δεν  στάθηκε ικανή να πείσει τα μέλη του ΔΣ περί του αντιθέτου.

Προ ημερών ο «τ/Π», με εκτενές δημοσίευμά του είχε κάνει ανάρτηση σχετική με την μη διέλευση του Τραμ από τον Πειραιά, καθώς τέτοια ήταν η κατάσταση τότε. Και η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, αφού άλλαξαν απόψεις αντιτιθέμενοι δημοτικοί σύμβουλοι όταν ενημερώθηκαν σχετικά με τις συμφωνίες που υπάρχουν και πως το έργο έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 50%…

Η χθεσινή απόφαση του ΔΣ Πειραιά εκτός από την έγκριση της τελικής πρότασης διαμόρφωσης της οδού Βασ. Γεωργίου στο πλαίσιο των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ, ανακάλεσε την υπ’ αρ. 394/16-4-14 προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την παραχώρηση χώρου για την ανέγερση-εγκατάσταση του υποσταθμού έλξης του Τραμ σε τμήμα του πεζοδρόμου της οδού Ιπποκράτους και έγκριση παραχώρησης νέας θέσης στην πλατεία Ωρολογίου, στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου και Ακτής Μιαούλη για μετατόπιση του εν λόγω υποσταθμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: