Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το μολυσμένο περιβάλλον ευθύνεται για την πρόκληση εμφράγματος

ΥΓΕΙΑ στις 07/11/2015

Έρευνα από Καρολίνσκα

Μελέτη του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας, εξέτασε σχέση μεταξύ των περιβαλλοντικών παραγόντων και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαπίστωσε ότι οι παθήσεις της καρδιάς είναι όντως πιο συχνές στις ανεπτυγμένες χώρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παρατεταμένη έκθεση σε μολυσμένο περιβάλλον μας αυξάνει τον κίνδυνο για πιθανό έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η σχέση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή όσον αφορά στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων και άλλων μηχανοκινήτων οχημάτων, ενώ για παράδειγμα η σκληρότητα του πόσιμου νερού και η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο ή μαγνήσιο δεν έχουν καμία επίδραση στον κίνδυνο αυτό.

Παρόλα αυτά, η ηχορύπανση και ιδιαίτερα, αυτή που προκαλείται από αεροσκάφη σχετίζεται με την υψηλή πίεση. Επίσης, το παθητικό κάπνισμα, στο σπίτι και στη δουλειά καθώς επίσης και η αθροιστική έκθεση κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα μυοκαρδίου.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το γεγονός ότι μολυσματικοί παράγοντες που προέρχονται από τις εξατμίσεις αυτοκινήτων μπορούν να εισέρχονται στον οργανισμό μας και να αυξάνουν τον κίνδυνο θανάσιμου εμφράγματος μυοκαρδίου, πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: