Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το πρόβλημα του Πειραιά ΔΕΝ είναι το τραμ, αλλά η παράνομη στάθμευση

Υ Π Ε Ρ

Παρατηρώ με θλίψη πως η γνωστή ομάδα των αντιτραμικών συνεχίζει τον αγώνα της παρά τη συντριπτική ήττα της στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Και φοβάμαι ότι αυτός ο «αγώνας» θα έχει νέες δυσάρεστες συνέπειες και για την πόλη μας και για το κυκλοφοριακό.

Για να τεκμηριώσουν την άποψή τους προχωρούν σε μια σειρά σωστές διαπιστώσεις όσον αφορά την κίνηση των πεζών, την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων και άλλα θέματα σχετικά με το κυκλοφοριακό, που όμως είναι προβλήματα εντελώς άσχετα με τη διέλευση του τραμ.

koutsourelis

Του Δημήτρη Κουτσουρέλη*

Το ότι σήμερα η Βασ. Γεωργίου έχει μετατραπεί ολόκληρη σε πάρκιν, ενώ κανονικά απαγορεύεται η στάθμευση σε όλο το μήκος της, το ότι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους παρκάρουν ακόμα και μέσα στις λεωφορειολωρίδες, ποιος ευθύνεται;

Υπάρχουν δεκάδες μικρά και μεγάλα ιδιωτικά πάρκιν στην πόλη μας που είναι όλα σχεδόν άδεια, γιατί προφανώς το τζάμπα είναι προτιμότερο! Αντί λοιπόν να ζητήσουν την τήρηση του νόμου και την επιβολή των κανόνων στο κυκλοφοριακό, στρέφονται με περισσή εμπάθεια εναντίον του τραμ.

Ζω στον Πειραιά και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Το άγχος των περισσότερων απέναντι στο νέο μέσο μαζικής μεταφοράς δεν είναι ο θόρυβος (sic) ούτε οι κραδασμοί, αλλά οι παράνομες θέσεις στάθμευσης που θα λιγοστέψουν. Και σ’ αυτό ευθύνεται ο Δήμος αλλά και η τροχαία που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για την απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων που επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό και δημιουργούν μια άθλια εικόνα τριτοκοσμικής πόλης. Δεν υπάρχει πια, όχι δρόμος, αλλά ούτε πεζοδρόμιο ή πλατεία που να μην έχει μετατραπεί σε πάρκιν. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα την παρέα των αντιτραμικών.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Πειραιάς θα αποκτήσει τραμ, κάτι που υπάρχει ήδη σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και σε πολύ μεγαλύτερο δίκτυο. Ας σταματήσουμε λοιπόν να πυροβολούμε τον νέο μέσο σταθερής τροχιάς και ας πιέσουμε ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν όσο γίνεται γρηγορότερα, αλλά και να εφαρμοσθούν αυστηρά οι κανόνες για τη στάθμευση. Μόνον έτσι θα βελτιωθεί η σημερινή άθλια εικόνα της πόλης μας.

* Ο κ. Δημ. Κουτσουρέλης, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός
www.multisoft.gr/dimitris

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: