Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζεται η ενημέρωση για οδική ασφάλεια σε Λύκεια του Πειραιά

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ‘’Π. Μυλωνάς’’ – Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο ΣΕΦ 

|> Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει σε συνολικά 13 Λύκεια της πόλης τις δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή που είχε αρχίσει τον περασμένο Μάϊο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η χθεσινή δράση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρη Καρύδη, της αντιδημάρχου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Ασπασίας Αλιγιζάκη, της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνίας Καρακατσάνη και της διευθύντριας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά Βασιλικής Σωτηρίου.

Εκτός από την ενημέρωση των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες για την αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, καθώς και την αναγκαιότητα τακτοποίησης των αντικειμένων στον χώρο αποσκευών και όχι στην καμπίνα των επιβατών. Πραγματοποιήθηκε επιπλέον δραστηριότητα που έδειξε πόσο επηρεάζεται ο εγκέφαλος από την κατανάλωση αλκοόλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Γιάννης Μώραλης

«Το πρόγραμμα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια είναι μια σημαντική δράση του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πρόληψης που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 13 Λυκείων της πόλης μας, με στόχο τη διαμόρφωση οδηγικής συνείδησης και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

Δυστυχώς, η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις οδικής ασφάλειας με ρεκόρ θανάτων και τραυματιών στην άσφαλτο. Αυτήν την κατάσταση προσπαθούμε να αντιστρέψουμε, έχοντας ως σταθερούς συνεργάτες το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που είναι εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα και κάνει εξαιρετική δουλειά».

  • Ασπασία Αλιγιζάκη

«Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή συνεχίζονται και στόχος μας είναι μέσα από αυτά τα σεμινάρια να εφοδιάσουμε τα παιδιά με τη γνώση, έτσι ώστε να αποφεύγουν τον κίνδυνο στον δρόμο είτε ως οδηγοί μηχανής και αυτοκινήτου είτε ακόμη ως συνεπιβάτες, προκειμένου να μπορούν να αυτοπροστατευτούν και να έχουμε λιγότερα ατυχήματα. Επενδύουμε στα νέα παιδιά, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο».

  •  Δημήτρης Καρύδης

«Μας χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν «αγκαλιάσει» αυτού του είδους τις δράσεις που αναφέρονται στα θέματα οδικής ασφάλειας. Στόχος μας είναι μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχουν οι ειδικοί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» να συνειδητοποιούν τους κινδύνους που υπάρχουν στα θέματα της οδικής ασφάλειας και να έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε μηχανή είτε ακόμη και σε ποδήλατο. Με το πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε να έχουμε στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια μια καλύτερη και ασφαλέστερη συμπεριφορά στα θέματα οδικής ασφάλειας».

  •  Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης (υπεύθυνος της κινητής μονάδας Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’)

«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται και τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να «περάσουμε» το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στους μαθητές. Τα παιδιά είναι ανοιχτά στην πληροφορία γιατί καταλαβαίνουν ότι τους λέμε την αλήθεια. Τα προσεγγίζουμε με αγάπη, ομολογώντας πρώτα από όλα τα λάθη που εμείς έχουμε κάνει όσο ήμασταν νέοι».

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Σ.Ε.Φ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια θα λειτουργήσει στο Σ.Ε.Φ., το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο οποίο τα παιδιά σχολικής ηλικίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την ορθή χρήση του ποδηλάτου σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. ‘’Πάνος Μυλωνάς’’.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 16:30 έως τις 19:30, την Κυριακή 9/10 από τις 10:30 έως τις 14:30 και από τις 16:30 έως τις 19:30, όπως επίσης και στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.

Απάντηση