Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το… τσικνίζει παραδοσιακά αύριο ο Πειραιάς με τσιμπούσι στην πλατεία Κοραή!

Παράλληλα ο Δήμος δεν αφήνει παραπονούμενα τα ‘’μεγάλα παιδιά’’ του Πειραιά των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης

|> Παραδοσιακά θα γιορτάσει ο Δήμος Πειραιά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και προσκαλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή, μικρούς και μεγάλους, σε γλέντι με αποκριάτικα δρώμενα, μουσική, μεζέδες και κρασί.

Οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν με ήχους από την Θράκη έως την Κρήτη, με ρεμπέτικα, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το πενταμελές σχήμα παραδοσιακής μουσικής ‘’Οι Τζίτζικες’’. Και αποκριάτικα μουσικά δρώμενα και έθιμα από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως: ‘’Γαϊτανάκι’’, ‘’Πώς το τρίβουν το πιπέρι’’ και ‘’Αλευρομουντζουρώματα’’, θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Να σημειωθεί, ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Δήμος Πειραιά θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες γιορτές για την Τσικνοπέμπτη στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης, όπου τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς θα τσικνίσουν, θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εξ άλλου, με τραγούδια, μουσικές και πολύ κέφι, πραγματοποιούνται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Μώραλης και η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, έδωσαν το ‘’παρών’’ σε αποκριάτικες εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, συνομίλησαν και διασκέδασαν με τα ‘’μεγάλα παιδιά’’ του Πειραιά. Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Νίκος Μανωλάκος και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: