Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντικαθίσταται ο φωτισμός από την Περιφέρεια στη λεωφόρο Σχιστού

ΑΤΤΙΚΗ στις 01/11/2021

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Χαϊδαρίου – Προϋπολογισμός   176.500 ευρώ

|> Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός υπέγραψαν προγραμματική για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στη λ. Σχιστού».  Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη.

Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής προϋπολογισμού  176.500 ευρώ, στόχο έχει την αποκατάσταση της δυνατότητας ηλεκτροφωτισμού στη λεωφ. Σχιστού και συγκεκριμένα από την Ιερά Οδό και μέχρι το όριο με τον δήμο Κορυδαλλού. Το συνολικό μήκος του τμήματος της λεωφ. Σχιστού που ανήκει στον δήμο Χαϊδαρίου είναι 1.250 μέτρα.

Οι εργασίες που προβλέπονται για την αντικατάσταση και επαναλειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αφορούν μεταξύ άλλων στη διάνοιξη τάφρου διέλευσης σωληνώσεων και καλωδίων, στην τοποθέτηση σιδηροϊστών, νέων βάσεων αγκύρωσης, φρεατίων ελέγχου, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα φωτιστικά Led 80 – 110 W, στην αποκατάσταση οδοστρώματος κ.ά.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση και την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού» και συμπλήρωσε ότι με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται ακόμα περισσότερο η οδική ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Β. Ντηνιακός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη στήριξη καθώς και για τη συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στο δήμο. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζήτησαν για το προγραμματισμό και την ωρίμανση νέων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: